4.5 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldGazdaságHírekKiemelt

Jól halad a rezsicsökkentés – szükség szerint távolléti oktatással kezdődik a tavaszi félév az NKE-n

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen a spórolás jegyében rektori utasításba adták, hogy a téli időszakban bezárják a kollégiumokat a Diószegi Úti Kollégium és a ZMLEC kivételével december 17. és február 11. között.

Takarékossági motivációból bezárják még az egyetemi épületeket december 19. és január 9. között a Szárnyépület kivételével.

Innentől kezdve 18 foknál nem lehet több az NKE-n sem, kivéve a Ludovika Aréna uszodai létesítményét és az egészségügyi ellátást biztosító helyiségeket, de december 19. és január 31. között az uszodát is bezárják.

Az oktatás és a vizsgázás jellege is átalakul, az utasítás értelmében a vizsgaidőszakban a TVSZ szerinti távolléti vizsgáztatás rendelkezéseit kell alkalmazni, ezt azt is hozhatja magával, hogy

a tavaszi félév szükség szerint távolléti oktatásban indul.

„Ezek a szabályok számos kérdést vetnek fel, amelyeket összegyűjtve a HÖK egyeztetéseket kezdeményez az egyetem vezetésével, hogy a lehető leggyorsabban egyértelműsítsük a tanulmányi kötelezettségeket” – olvasható a bejegyzésben.

További híreink

Minek kell még történnie, hogy kiadják a tűzparancsot az EU külső határain?

Horváth Tamás

Végül minden a helyére kerül: már Újpesten sem állít adventi keresztet a Jobbik

Magyar Jelen

További 13,5 milliárd állami támogatást kap a debreceni BMW gyár

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben