21.6 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld Sport

Jótékonysági tornát rendez a Bayern a Real és az Inter részvételével

Az olasz és a spanyol egészségügyi rendszer megsegítésének céljából rendez jövőre jótékonysági futballtornát a német bajnoki címvédő Bayern München a Real Madriddal és az Internazionaléval közösen.

Az “Európai Szolidaritás Kupa” elnevezésű esemény teljes nettó bevételét az orvosi infrastruktúra fejlesztésére fordítják Olaszországban és Spanyolországban. A Bayern München keddi közlése szerint a résztvevő klubok ezzel “példát akarnak mutatni az összefogásra”.

  “A koronavírus-világjárvány Európát is súlyosan érintette, és bár mi itt Németországban a sok szenvedés és probléma ellenére szerencsések vagyunk az egészségügyi rendszerünk ellenálló képessége miatt, mindannyian láttuk a szörnyű képeket Olaszországból és Spanyolországból, melyeket a leginkább sújtott a pandémia”

– jelentette ki Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern elnöke.
A jótékonysági tornán a három csapat körmérkőzéses rendszerben csap majd össze, de az esemény pontos dátuma a versenynaptártól, valamint attól függ, mikor lehetnek jelen újra nézők is a futballmeccseken.
A tervek szerint a Real Madrid a spanyol fővárosban fogadja majd az Internazionalét, amely Milánóban látja vendégül a Bayernt, a müncheni sztárcsapat pedig az Allianz Arénában lép pályára a Real ellen. A találkozókat a televíziós társaságok is közvetítik majd, és a szervezők több millió eurós bevételre számítanak.


A Bayern a müncheni mérkőzésre 5000 kórházi dolgozót hív majd meg.

“Szeretnénk ezeknek a hősöknek így is kimutatni elismerésünket, tiszteletünket és köszönetünket” – mondta Rummenigge.

MTI

További híreink

Moszkva szerint a szíriai területek elleni izraeli légicsapások fokozzák a feszültséget a régióban

Kiss Albert

Káoszba torkolltak a kijárási tilalmak Afrikában

Szabó Norbert

Trianon-emlékművet avattak az erdélyi Kézdiszárazpatakon

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen