21.7 C
Budapest
2022. május 18., szerda
Magyar Jelen
Belföld Hírek

Karácsony Gergely lenácizta Wass Albertet

Az index.hu választási műsorában Karácsony szó szerint így fogalmazott a közterületek átnevezéséről szóló kérdésre adott válaszában:

Mondjuk a Wass Albert térnek például nem nagyon örülök, megmondom őszintén. Tehát a Széll Kálmán legalább nem volt, hogy mondjam, náci vagy náci kollaboráns. Wass Albert írói munkájának minősége nem írja felül a politikai támadhatóságát.

A Mi Hazánk Mozgalom közleményt adott ki, melyben követeli, hogy Karácsony Gergely vonja vissza kijelentését, és haladéktalanul kérjen bocsánatot.

Alább olvasható a Mi Hazánk közleménye:

El a kezekkel Wass Alberttől!

Karácsony Gergely ma az index.hu élő adásában lenácizta Wass Albertet. A Mi Hazánk Mozgalom szerint szégyenteljes, hogy 2019-ben a magyar fővárost vezető politikus nácinak meri nevezni az egyik legnagyobb erdélyi magyar írót. Karácsony szó szerint így fogalmazott a közterületek átnevezéséről szóló kérdésre adott válaszában:
“Mondjuk a Wass Albert térnek például nem nagyon örülök megmondom őszintén. Tehát a Széll Kálmán legalább nem volt, hogy mondjam náci vagy náci kollaboráns. Wass Albert írói munkájának minősége nem írja felül a politikai támadhatóságát.”

A Mi Hazánk Mozgalom követeli, hogy Karácsony Gergely vonja vissza kijelentését és haladéktalanul kérjen bocsánatot!

(Index.hu nyomán, Fotó: Németh Sz. Péter)

További híreink

A sarki hideg felé menekülnek a tengeri állatok

Kiss Albert

Nemcsak a belügyminiszter, a Jobbik szerint sincsenek no-go zónák Magyarországon

Varga Lilla

Hétfőtől újra elérhetőek a gyógykezelések négy budapesti fürdőben

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen