5.4 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
BelföldHírek

Karácsony Gergely szerint a vidékiek másik rasszba tartoznak

A napokban Karácsony Gergely, ellenzéki főpolgármester-jelölt interjút adott az Azonnali.hu portálnak, amelyben többek között kifejtette, a vidékizés rasszizmus.

Idézzük a beszélgetés ide vonatkozó részét:

– Egy interjúban azt mondta, ön egy nyírségi parasztgyerek. Akkor miért sértődött meg azon, hogy Tarlós levidékizte, és azt állította, ebből adódóan azt se tudja, hogyan működik a fővárosi önkormányzat?

Nem a vidékizésen sértődtem meg, hanem hogy összefüggésbe hozta a város ismeretét azzal, hogy Budapesten született-e az ember. Tarlós ezzel azt üzente, hogy a nem a fővárosban született lakosok másodrendű budapestiek. Hiába nekem szánta a megjegyzést, ezzel elég sok embert bánthatott meg.

-A kampánydalukban szerepel, hogy „Budapest nem lesz Felcsút-alsó”. Ez nem vidékizés?

Dehogy, szerintem mindenki érti, mire vonatkozik ez a sor. Arról szól, hogy Magyarország fővárosa az európai Budapest vagy az orbáni rendszer működését skanzenként bemutató Felcsút. Engem nagyon felháborít, ha bárkit levidékiznek, még akkor is, ha a barátaim teszik, és poénból.

-Akkor ezzel meg lehet bántani?

Az embereket származásuk alapján megkülönböztetni rasszizmus.

A valóság ezzel szemben az, a rasszizmus rasszbéli (ha úgy tetszik, faji) származás alapján különbözteti meg az embereket, nem pedig földrajzi értelemben. Továbbá, a fővárosi és a vidéki magyar emberek is ugyanazon europid rasszba tartoznak, így Karácsony kijelentése egy címeres ökörség, ilyen az, amikor röhejes módon tolja túl valaki a politikailag korrekt biciklit.

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben