17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Karácsony nem kifogásolja a kötelező oltást, sőt, további szigorításokat követel

Karácsony Gergely főpolgármester a covid-rettegők egyik állatorvosi lova, aki már hetekkel ezelőtt újabb járványügyi szigorításokért lobbizott (a szélsőliberális médiumokkal karöltve) a kormánynál. Most megkapta, amit akart, mégsem elégedett, ugyanis szerinte ezek az intézkedések “nem elég szigorúak”. További helyeken követel kötelező maszkviselést, az ellen pedig semmi kifogása, hogy a jövőben minden oltatlan dolgozó szabadon elküldhető, sőt!

A főpolgármester szavaira azért is érdemes odafigyelni, mert az elmúlt másfél-két év tanulsága szerint, ha járványügyben a globalisták helytartói követelnek valamit, azt a Fidesz hamarosan rendeletben érvényesíti.

“Ismét gyáva és kétszínű a kormány járványkezelése, pont azt teszi, aminek elkerülésére a 3. hullám után felhívtuk a figyelmét: késve lép, hárítja a felelősséget, a hatalmi szempontjait jó adag cinizmussal az emberek védelme elé sorolja. A forgatókönyv ismert a 3. hullám idejéről: Budapest dönt, a kormány kritizálja a fővárosi döntéseket, majd a kormány a főváros után kullog. A járványban nagy árat fizetett az ország emiatt a kormányzati hozzáállás miatt, itt lenne az ideje változtatni” – fogalmaz Karácsony.

Hozzátette, ők nem várnak, ahol csak tehetik, kötelezővé teszik a maszkhasználatot, és követelik a kormánytól, azt terjessze ki mindenhova. Mint írta:

“…kezdeményezem a kormánynál, hogy a romló járványügyi adatok miatt rendelje el a beltéri maszkhasználatot. Azoknál a fővárosi intézményeknél, ahol erre jogszabályi lehetőségünk van – ilyenek a fővárosi színházak, mozik például –, főpolgármesteri hatáskörben elrendelem a beltéri kötelező maszkhasználatot november elsejétől”.

Karácsony az oltások propagálása mellett

A főpolgármester kapva kapott az alkalmon, hogy a kormány végre lehetővé tette az oltások kötelezővé tételét a munkahelyeken, és az oltatlan munkavállalók elküldését. Karácsony elárulta, a főváros alkalmazottai hamarosan meg is kapják a körlevelet, melyben arra “kérik” őket, oltassák be magukat:

“Eddig is elmondtam, ezután is el fogom mondani: az oltás az egyik legfontosabb védekezési eszköz a járvány ellen. Kérek ezért mindenkit, hogy oltassa be magát. A következő napokban a budapesti városvezetés minden fővárosi cég dolgozójának levelet küld arról, hogy aki még nem tette, a lehető leghamarabb oltassa be magát.”

Tűkön ülve várják, hogy megjelenjen a kötelező oltásokról szóló kormányrendelet. Amint ez megtörténik, azonnal meg is kezdik az egyeztetést a Fővárosi Önkormányzat cégeivel és intézményeivel, hogy kiderüljön, melyek azok a munkakörök, ahol rá lehet kényszeríteni az oltást a dolgozókra.

“A fővárosi operatív törzs döntései szerint amint megjelenik a kötelező oltásról szóló kormányrendelet, a Fővárosi Önkormányzat cégeivel és intézményeivel, valamint a munkavállalói érdekképviseletekkel haladéktalanul megkezdem az egyeztetéseket arról, hogy melyek azok a közszolgáltatások szempontjából alapvető munkakörök, ahol a koronavírus elleni oltás felvételét elő lehet írni.”

További híreink

Egyre több a szifiliszes Magyarországon

Kiss Albert

Idén is milliárdokat költenek a vásárlók játékokra karácsonykor

Varga Lilla

A Mi Hazánk honlapját is elérhetetlenné tették a Facebook-oldalának törlése után

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen