0.3 C
Budapest
2022. január 18., kedd
Magyar Jelen
Belföld Hírek

Karácsonyék miatt 115 millió forintra büntették a BKV-t

115 millió forintos bírságot szabott ki a BKV-ra a Közbeszerzési Döntőbizottság Karácsony Gergely balliberális főpolgármester hibája miatt.

A Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette azt a fővárosi közbeszerzést, amiben a budapesti közösségi közlekedési eszközök és közlekedési köztéri reklámhelyek reklám célú hasznosítását tervezték. Mindezek mellett 115 milliós bírságot is kiszabott a Közbeszerzési Döntőbizottság a közlekedési vállalatra.

Ez a javaslat Karácsony Gergely előterjesztése volt, tehát végeredményben ő okozott 115 millió forintos bírságot a fővárosnak a közgyűlésen megszavaztatott határozatával.

A Fővárosi Közgyűlés 2019. november 5-i napirendjén szerepelt az ügy, ekkor egyébként az ellenzéki többséggel megválasztott grémium nagy szakértelemmel támogatta, majd elfogadta Karácsony Gergely előterjesztését. A történet rövid lényege az, hogy 2016-ban bruttó 7,2 milliárdos közbeszerzést írtak ki a BKV reklámhelyeinek hasznosítására, amelyre végül két jelentkezés érkezett, négy cégtől. A BKV a jelentkezőket rendben találta, és tőlük ajánlatokat kért be, azzal, hogy a majdani szerződés négy évre szól. A Fővárosi Közgyűlés azonban 2019 novemberében, Karácsony Gergely előterjesztésében megszavazta, hogy a közbeszerzésben érintett reklámhelyekre csupán egy éves szerződéseket lehessen kötni. A határozatot végül megtámadták és 2019. december 9-én közérdekű bejelentésben tájékoztatták a Hatóságot, ebben kérték a jogsértés megállapítását és bírság kiszabását. A Közbeszerzési Döntőbizottság 115 millió forintra büntette a BKV-t és kimondta, hogy az ajánlatkérő súlyos jogsértést valósított meg az eljárás eredménytelensége tárgyában hozott jogsértőnek minősülő döntésével. A kirótt bírság összegének megállapításakor figyelembe vették a közbeszerzési eljárásban szereplő tétel értékét valamint a jogsértés súlyát is.

Forrás: PS – Origó nyomán

További híreink

Pintér Sándor: korrupció nem marad felderítetlenül

Irányi Dániel

Gyakorlatilag kivégezték a két srácot a Deák téren, akik egymást védték

Dunai Tibor

Hadat üzent a TASZ a magyar önvédelemnek

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen