5.6 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
BűnügyKiemelt

Karddal tört rá a családra, mert sérelmezte a Facebook bejegyzést

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy közösségi oldalon tett bejegyzést sérelmezve karddal akart berontani egy család házába.

A vád szerint a kiskunhalasi férfi és a sértett között tavaly decemberben az egyik internetes közösségi oldalon folytatott levelezés során nézeteltérés alakult ki. A vádlott  március 23-án reggel sérelmesnek találta a nő legutóbbi bejegyzését, ezért megjelent a kiskunmajsai házánál.

Az autóból kiszállva, kezében egy legalább 50 cm pengehosszúságú, kardszerű tárggyal, a nagykapuhoz futott és befelé kiabált a lakóknak.

A sértett, látva a vádlott közeledését, segítséget kért a házban tartózkodó élettársától, akivel közösen belülről tartották a kaput, hogy megakadályozzák a támadó behatolását az ingatlanba.

A kiabáló vádlottat a háziak nem tudták lenyugtatni, továbbra is teljes erővel nekiment a nagykapunak, azonban nem tudott bejutni. Még egy rövid ideig kiabált, szitkozódott és hadonászott a karddal, majd miután meghallotta, hogy a nő rendőrt hív, autójával sietve elhagyta a helyszínt.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfit felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntettével vádolja és ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A férfi ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

További híreink

Egymásra licitálnak az elemzők a Mi Hazánkkal kapcsolatban

Magyar Jelen

Több ezres tüntetés kezdődött a Covid-korlátozások ellen Kínában

Magyar Jelen

Megújítani mindent Krisztusban – Szász Péterrel beszélgettünk

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben