26.1 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Sport

Kártérítést kér a japán labdarúgóliga a zárt kapus mérkőzések miatt

A japán labdarúgóliga (J-League) kártérítést kér a kormánytól, amely zárt kapus mérkőzések rendezését írta elő a koronavírus-járvány miatt.

Muraj Micuru, a J-League elnöke közölte, a következő hetekben 11 tétmeccset rendeznek nézők nélkül.

“Kiszámoljuk a jegyek visszatérítéséből és a zárt kapus rendezésből adódó veszteségeket, és kártérítést kérünk”

– szögezte le az elnök. Hozzátette, bár megérti a kormány álláspontját, a tavalyi szezon tapasztalatai azt mutatták, hogy a liga képes biztonságos körülményeket teremteni a stadionokban, hiszen a csapatok július óta nézők előtt játszottak. Muraj Micuru felidézte, hogy a különböző sorozatokban összesen 1042 mérkőzést rendeztek meg szurkolók jelenlétében, és egyik után sem jelentettek megbetegedést.

Vasárnaptól május 11-ig Tokió, Kiotó, Oszaka és a vele szomszédos Hijogo prefektúrában vészhelyzetet hirdettek a koronavírus különböző mutációi okozta megbetegedések miatt. Az érintett régiókban minden sportesemény zárt kapus lesz ebben az időszakban.

MTI

További híreink

Debreceni polgármester: az önkormányzat átveszi a DVSC-t

Dunai Tibor

A 444 szerint nem “csodafegyver” a nyilvános pedofil adatbázis

Kemény János

Zelenszkij az orosz turisták kitiltását követeli Törökországtól és Görögországtól

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen