11.7 C
Budapest
2020. október 24., szombat
Magyar Jelen
Bűnügy Külföld

Kasztráció és halálbüntetés

Kasztráció és halálbüntetés vár nemi erőszak elkövetőire egy nigériai államban

A kormányzó jelentette be

Nasir el-Rufai kormányzó a Twitteren szerda éjszaka megjelentetett közleményében tudatta: műtéti kasztráció és halálbüntetés vár a 14 évesnél fiatalabb embert megerőszakoló férfiakra, miközben halálbüntetés vár a női elkövetőkre is, ráadásul eltávolítják petevezetéküket.
Azokat a nemi erőszakért elítélt személyeket, akik 14 évesnél idősebb embert erőszakoltak meg, életfogytig tartó börtönbüntetéssel és kasztrációval sújtják.

Sok az áldozat

Bár nincsenek a nemi erőszakra vonatkozó hivatalos statisztikai adatok Nigériában, az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) 2015-ös jelentése szerint az afrikai országban átlagosan minden negyedik lány és minden tizedik fiú szenved el szexuális erőszakot 18 éves kora előtt.
A konzervatívnak számító Kaduna államban bevezetett új törvény a legszigorúbb rendelkezésnek számít e tekintetben a nyugat-afrikai országban. Nigéria további 36 államában az erőszaktevőket 12 évtől életfogytig terjedő börtönbüntetéssel sújthatják, mindazonáltal egyetlen másik állam sem alkalmaz kasztrációt esetükben.

 

(MTI)

Kapcsolódó híreink

Donald Trumpról nevezhetnek el egy tavat Szerbia és Koszovó határában

Varga Lilla

Bencés kolostort támadtak meg a földfoglaló kampány keretében Vietnámban

Kiss Albert

Élelmiszert oszt a maffia Olaszországban

Joó György

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben