20.8 C
Budapest
2022. augusztus 12., péntek
Magyar Jelen
BűnügyKiemelt

Kattant a bilincs a 23 éves, unokázós “csalón” Budapesten

A telefonban az idős hölgyek unokáiként mutatkozott be a felvételen látható díszes példány (is). A szép korú asszonyok több százezer forintot fizettek az alávaló(k)nak. Azonban nem sokáig űzhették ezt a gátlástalan telefonálást a hazudozók.

A rendőrség szerint az Egyesült Királyságban bejegyzett telefonszámról hívtak fel egy idős budapesti asszonyt december 7-én, egy másikat december 13-án. A magukat a sértettek fiának, illetve unokájának kiadva azt állították, hogy külföldi bűnözők tartják őket fogva.

A kitalált történet szerint szabadon bocsátásukért fizetni kellett. A hozzátartozóikért aggódó asszonyok mindkét esetben több százezer forintot adtak át a pénzért jelentkező elkövetőnek.

A két ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság speciális nyomozócsoportja és a XIV. Kerületi Rendőrkapitányság folytatott széleskörű adatgyűjtést – írják a portálon.

A beszerzett információk alapján a zuglói rendőrök a második csalás után két nappal, december 15-én őrizetbe vették a bűncselekményekkel megalapozottan gyanúsítható K. Diána 23 éves budapesti lakost, bűntársai után tovább folyik a nyomozás.

A rendőrök azt is vizsgálják, hogy az őrizetbe vett nő további hasonló csalásokkal összefüggésbe hozható-e.

(Videó: youtube.com)

További híreink

A bialai rabbi felszólította a követőit, hogy oltassák be magukat

Faragó Dániel

Több magyar szervezet is tiltakozik az uniós génmódosítási szabályok enyhítése ellen

Irányi Dániel

527 millió forintot követel vissza a “Roma” Önkormányzattól a kormány

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben