20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
Belföld

Kecskeméten elengedik a teraszdíjat

A Mi Hazánk Mozgalom országszerte tiltakozik és aláírásgyűjtéssel segíti az ország újranyitását. A napokban a párt által létrehozott Mi Nyitnánk Mozgalom több városban is a vendéglátók érdekképviseletének élére állt.

Kecskeméten sincs ez másképp. A Mi Hazánk helyi szervezete már egy hónappal ezelőtt a város uszodájának, vendéglátóhelyeinek, közintézményeinek újranyitását szorgalmazta. Érdemes rákattintani a város önkormányzati sajtójában megjelent cikkre, és szemügyre venni, hogy milyen hanggal ír a kormányközeli hiros.hu a Mi Hazánk lezárásellenességéről.

Mi változhatott? 

Azóta egy helyi közvéleménykutató reprezentatív felmérést végzett, amelyben kiderült, hogy

a város lakosságának mindössze 8,5 %-a ért egyet a kormány intézkedéseivel.

Úgy tűnik az alföldi város polgármestere megérezhette a politikai és a társadalmi nyomást, hiszen azóta

Kecskeméten már nem kötelező a maszviselés sem.

Most a vendéglátósok helyzetét igyekszik menteni a városvezetés. Szemereyné Pataki Klaudia közösségi oldalán az alábbiakat tette közzé:

A koronavírus-járvány negatív hatásait enyhítendő az alábbi döntéseket hoztam meg a mai napon:
– a vendéglátóipari egységeknek és a rendezvényszervezőknek 2021. január 1. és december 31. között a vendéglátóipari előkertek után nem kell közterület-használati díjat fizetni. Szerződéskötés azonban szükséges.
– azon önkormányzati tulajdonú cégeknek, intézményeknek, amelyek fesztiválokat, kitelepüléssel járó rendezvényeket, vásárokat szerveznek az idén, a kecskeméti székhellyel rendelkező gazdasági szereplők esetében tekintsenek el a kitelepülésért fizetendő díjtól.
Már csak egy kérdés maradt
Miért nem nyithatnak ki a vendéglátóhelyek?
fotó:etterem.hu

 

További híreink

Mentősöket már a telefonban fenyegették, ezért vártak a rendőrökre

Kiss Albert

Halálra késelte barátnőjét egy “fiatal” férfi Gödön

szilardkrebsik

Az kész – a díszzsebkendős brüsszelita betámasztott egy MTZ-nek

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben