1.8 C
Budapest
2021. december 6., hétfő
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt

Kecskeméten tölti börtönbüntetését Mengyi Roland politikusbűnöző

Mengyi Roland nyolc évig volt képviselő országgyűlési képviselő a Fidesz színeiben, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat elnöke, ahol az európai úniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program által finanszírozott beruházásokról is döntöttek. Tavaly szeptemberben költségvetési csalás kísérlete miatt ítélték el jogerősen.

Titokban vonult be szombaton a kecskeméti börtönbe Mengyi Roland volt fideszes parlamenti képviselő, akit szeptember végén ítéltek jogerősen négyéves börtönbüntetésre költségvetési csalás kísérlete és más bűncselekmények miatt.

Decemberben kellett volna megkezdenie a büntetésének letöltését, de halasztást kaphatott, így a karácsonyt még családjával tölthette. Úgy tudjuk, a politikus Kecskeméten, Magyarország legjobb, európai színvonalú börtönében van. Azt mondják, szinte egy szanatórium az a hely.

Mengyi nyolc évig volt képviselő, 2010-ben ült be a parlamentbe, ahol ritkán került reflektorfénybe. A bukását tulajdonképpen egy véletlennek köszönhette, mivel az egyik társának a telefonját egy másik ügy miatt lehallgatták a nyomozók, akik így első kézből értesülhettek Mengyiék üzelmeiről. A politikus és társai egy 800 millió forintos uniós támogatást akartak megszerezni. A pályázaton induló ismerőseinek „segítséget” ígért, 10 millió forintos „alkotmányos költség” ellenében, ezenfelül a pályázaton elnyert pénz kilencven százalékát is magának kérte.

– Egyágyas, jól felszerelt szobák vannak. A fürdőszoba ugyan közös, de van például közös konyha, ahol főzhettünk, a hozzávalókat pedig a börtön boltjában vásárolhattuk meg – mondta el egy névtelenséget kérő férfi, aki korábban hónapokat töltött az intézményében. A rabok többsége reggel kisbusszal jár dolgozni. Többnyire reggel 6-tól délután 2-ig tart a műszak. A munka végén választható menü várja őket a börtönkantinban.

A konyhán többféle étel közül választhatnak a rabok

– Az első év után hétvégenként hazajárhatnak, az utolsó egy évet pedig jó eséllyel otthon tölthetik, nyomkövetővel. Ha jól viselkedik, 2 év 8 hónap után szabadul, ehhez Mengyi Rolandnak szerényen kell közlekednie, itt nem számít, hogy ki voltál, nagyobb embert is láttak már ezek a falak – mondta a korábbi elítélt.

Híres lakók

A kecskeméti börtönt a politikához több szállal kötődő olajszőkítő bűnözők leültetésére hozták létre egy volt orosz laktanyából. Később itt raboskodott Stadler József is, akivel kapcsolatban a börtönlakók tudni vélik, hogy csapot szereltetett a börtönszobájába. Zuschlag János volt szocialista képviselő is itt töltötte csalás miatti hatéves büntetését.

(MTI, Blikk nyomán)

További híreink

Párizs: szaporodnak a miniszoknyás lányok elleni támadások

Irányi Dániel

Wass Albert után Horthyt is a szájára vette Karácsony

Avar Álmos

Fényűző luxusban élt a szabadulása óta Marian Cozma gyilkosa

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben