17.5 C
Budapest
2022. május 29., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Keresztet állított a Mi Hazánk a BLM-szobor helyére

Térdre ereszkedő, szivárványos amerikai szabadságszobor helyett keresztet állított a Mi Hazánk Mozgalom Ferencvárosban, ahol Baranyi Krisztina polgármester döntése nyomán csütörtökön az Egyesült Államokból indult szélsőbaloldali mozgalomnak, a szobrokat döntő, gyújtogató BLM-nek fognak szobrot állítani. Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke úgy fogalmazott, a balliberálisok egy fehér,- heteroszexuális-, keresztényellenes szimbólumot készülnek felavatni a IX. kerületben. Dócs Dávid, a párt alelnöke arról beszélt, jól mutatja a világ önmagából való kifordultságát, hogy egy fosztogató, szobordöntögető, agresszív, garázda és gyilkos terrorszervezetet tavaly Nobel békedíjra jelöltek. 

A IX. Kerület balliberális vezetése suttyomban, bolondok napján szeretné felállítani a Black Lives Matter szobrát, ami azt

a fehér -, heteroszexuális – és keresztényellenes szimbólumot jelenti, amely üldözi ma Magyarországon a keresztény, a heteroszexuális, a fehér embereket

– mondta Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke a ferencvárosi Ferenc téren, ahol a párt képviselői egy keresztet állítottak, így tiltakozva a BLM-szobor kihelyezése ellen. A párt elnöke hangsúlyozta, minden eszközt fel fognak használni arra, hogy megakadályozzák, hogy hazánkban ilyen emlékművet vagy szobrot állítsanak fel. – Ha holnap felállítják ezt az Európa ellenes, magyarellenes, családellenes alkotást,

mi mindent meg fogjunk tenni azért, hogy ne maradjon itt ez a szörnyalkotás.

Be fogjuk mutatni, valójában hogyan üldözik a fehér embereket Dél-Afrikában, a No-go zónákban, vagy az Amerikai Egyesült Államokban, ahol csak azért támadnak meg embereket, mert fehér bőrűek. Ezzel a hazug szoborral szemben be fogjuk mutatni az igazságot – szögezte le Toroczkai, aki elmondta azt is, különösen súlyos ez a keresztényellenes tett, mert pont húsvét előtti napokra időzített a balliberális önkormányzat. – Mi most itt egy keresztet állítunk, mert elsősorban a keresztény, fehér, magyar embereket kell megvédeni – mondta.

Dócs Dávid, a párt alelnöke provokációnak nevezte a kerület tervét, amit az egész országgal szemben igyekeznek elkövetni. – Nem mehetünk el szó nélkül a nyilvánvaló provokáció mellett, hiszen a közterületen felállítani kívánt torz képződmény, mely LMBTQ színekben “pompázik”, igazi BLM szimbólum, nyíltan támadja mindazt, ami az öreg kontinens alfája és omegája. Támadja a fehér, heteroszexuális és keresztény eszmeiséget, örök érvényű alapvetéseket egy nyíltan fehér és életellenes ideológiával.
Éppen ezért,

húsvét közeledtével, a feltámadást várva mi is felállítottuk azt a szimbólumot, mely több, mint kétezer éve a kereszténység, s több mint ezer éve a magyarság egyik szimbóluma is.

A Mi Hazánk Mozgalom mára úgy látszik, hogy az egyetlen párt maradt, amely teljes mellszélességgel kiáll a magyarság mellett, s a felforgató eszmék ellen – fogalmazott az alelnök, aki leszögezte, nem tűrnek el semmiféle  hasonló provokációt.

Hozzátette, ezen kívül egyébként nem a fekete életek azok, amelyek manapság veszélyben vannak ebben az országban,

nem ők azok, akik közül munkában megőszült idős embereket brutálisan meggyilkolnak pár ezer forintért vagy épp egy sonkáért.

– Mélységesen felháborító és jól mutatja a világ önmagából való kifordultságát, hogy egy fosztogató, szobordöntögető, agresszív, garázda és gyilkos terrorszervezetet tavaly Nobel-békedíjra jelöltek. A Mi Hazánk Mozgalom elítéli magát a szervezetet és annak tevékenységét is, s ezzel szemben most és mindenkor meg fogja védeni a magyarságot és az általuk sáros lábbal taposott értékeket is.

Mi egy térdre ereszkedő, szivárványos amerikai szabadságszobor helyett a nemzeti színeinket és a katolikus egyház, a magyarság jelképét helyezzük ki.

Emlékezetes, Baranyi Krisztina tavaly novemberben jelentette be, hogy az Egyesült Államokból indult szélsőbaloldali mozgalomnak, a szobrokat döntő, gyújtogató BLM-nek fog szobrot állítani a IX. kerületben. Szándéka szerint

a szoborral olyan aktuálpolitikai előítéletekre is felhívnák a figyelmet, mint az LMBTQ közösségek.

A polgármester magyarázata szerint a szobor egy „köztéri emlékműszobor parafrázis” lenne, „amely jelenleg is aktuális társadalmi és politikai kérdéseket érint, hoz játékba: Black lives matter, az LMBTQ-val kapcsolatos a társadalomban élő előítéletek”.

A Mi Hazánk Mozgalom több alkalommal is tiltakozásának adott hangot a ferencvárosi terv kapcsán. Lantos János, a párt választókerületi elnöke már januárban kijelentette, nem fogják hagyni, hogy hazánkban is teret nyerjen a fehérellenes rasszizmus. Ugyanakkor leszögezte, a Mi Hazánknak nem az a célja, hogy a ferencvárosi polgármester által kezdeményezett, az amerikai Black Lives Matter mozgalom tiszteletére tervezett szobrot ledöntsék. – Ehelyett eltökélt szándékunk, hogy

megakadályozzuk már azt is, hogy azt egyáltalán felállítsák

– mondta Lantos János, a párt választókerületi elnöke még januárban.

A Mi Hazánk politikusa közölte, a IX. kerületben lakók jobbára elutasítóak a tervvel kapcsolatban, sőt, még az apolitikusok is minimum azt mondják a balliberális polgármester tervére, az hülyeség, a szobor felesleges, és teret ad a fehérellenes ideológiának.

Baranyi azon érvelésére, miszerint a BLM Magyarországon is aktuális, hiszen a hazai cigánysággal szemben vannak túlkapások, és rendszerszintű rasszizmus uralkodik, Lantos János leszögezte, ez hazugság, ennek épp az ellenkezője igaz. – Szerte az országban cigánybűnözők tartják rettegésben a lakosságot, a rendőri vezetés pedig semmit nem tesz ez ellen.

Ha Baranyi Krisztina mindenképpen a rendőri túlkapásokról szeretne értekezni, megkérdezhetné főnökét, Gyurcsány Ferencet,

hiszen rendőri túlkapásokra éppen 2006. őszén, Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt volt számtalan példa – hangsúlyozta a politikus, aki szerint az is nonszensz, hogy a ferencvárosi vezető „ócska rasszistának” titulálja azokat, aki ellenzik a szobor felállítását, mert „nem értik, hogy a kiállítás egy művészeti pályázat nyerteseinek munkáit mutatja be”.

– Ez a szokásos balliberális narratíva, csak a címkézés megy, érvelés helyett. De nem is kell ezekkel a kijelentésekkel törődni. Baranyi menjen ki Ferencváros utcáira, kérdezzen meg bárkit erről, vagy nézze meg saját közösségi oldalát, ahol ugyancsak elutasításba ütközik – mondta Lantos, aki leszögezte,

nem fogják hagyni, hogy behozzák a BLM felforgató szellemiségét, a fehérellenes ideológiát, ami magyarellenes élt kap.

– A fehérellenes rasszizmus világméretű tendencia, ezért foglalkozni kell vele. Hangsúlyozom, mi nem a szobrot szeretnénk ledönteni, hanem eltökélt szándékunk, hogy azt ne is állítsák fel – közölte akkor a Mi Hazánk politikusa.

További híreink

Európai Néppárt: ismét halasztják a Fidesz kizárásáról való szavazást

Kemény János

Kihallgattak egy orosz férfit a bejrúti robbantással kapcsolatban

Irányi Dániel

Elfogták a férfit, aki kalapáccsal verte fejbe kutyáját

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen