5.7 C
Budapest
2021. április 15., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek Környezetvédelem Külföld

Két medvebocsot engedtek szabadon egy görög erdőben

Két medvebocsot engedtek szabadon egy településektől távol eső észak-görögországi erdőben – adta hírül hétfőn az Arkturosz vadállatmentő szervezet.

    A két állat, amelyeket Bradley-nek és Coopernek hívnak, szombaton  érkeztek meg a vadonba.

A bocsokra egy évvel ezelőtt talált rá egy gazdálkodó egy juhakol mellett a nyugat-makedóniai Kozáni régióban. Egy hétig magánál tartotta és nevelgette őket, csak ezután hívta fel az Arkturoszt. A szakemberek szerint túl hosszú idő telt el ahhoz, hogy az anyjukat megtalálhassák, ezért a rezervátumukba szállították őket.

Itt nőttek egy éven át, távol más medvéktől, minimális emberi segítséggel, ahogy a szigorú protokoll előírja, hogy megtanulják fenntartani magukat a vadonban.

Az Arkturosz képeket is közzétett, amelyeken a két bocs szabadon bocsátása látható.

Bradley és Cooper / fotó: Arkturosz

 

“Elláttuk őket jeladóval, így rájuk találunk, ha gond adódna” – mondta el Panosz Sztefanou, a szervezet szóvivője.

Az Arkturosz az elmúlt évtizedben medvék és farkasok tucatjainak életét mentette meg. Jelenleg 21 medve él a szervezet rezervátumában.

MTI

További híreink

Marian Cozma édesapjának egyértelmű üzenete

Kemény János

A Call of Duty és a Candy Crush részben Soros tulajdona lett

Szabó Norbert

Rekordnagyságú összeget zsákmányoltak

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben