5.7 C
Budapest
2021. április 15., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Kétszázmillió forintért vásárolt lakásokat Varga Judit és férje

Több budai lakást és egy garázst vásárolt 200 millió forintért Varga Judit és férje. A 8 millió forintos önerő mellé 192 milliós bankhitelt vettek fel.

Budapest Kútvölgy városrészében vett 200 millió forint értékben ingatlanokat Varga Judit igazságügyi miniszter és férje, Magyar Péter, az állami tulajdonú Diákhitel Központ vezérigazgatója – írja a Blikk. A portált az igazságügyi tárca arról tájékoztatta, hogy „öt, különböző helyrajzi számon feltüntetett, a valóságban egy társasházban lévő két lakást” vettek, a későbbi egybenyitás szándékával.

A lap értesülései szerint a vételárból mindössze 8 millió forintot tudott önerőből kifizetni a család, a maradék 192 millió forinthoz bankhitelt kértek és kaptak.

Noha az adásvétel 2019 decemberében történt, Varga Judit 2020 januárjában leadott vagyonnyilatkozatában ezek a tételek mégsem szerepelnek. A minisztérium szerint ez azért fordulhatott elő, mivel a bank csak február 19-én utalta át az eladónak a fennmaradó vételárrészletet, a Földhivatal pedig csak ezt követően jegyezte be a tulajdonjogot, a jogszabályok szerint az adásvétel napjára visszamenőleg.

A tárca tudatta továbbá azt is, hogy a felvett hitelből a Varga-család jelentős összeget törlesztett a banknak.

Tavalyi vagyonnyilatkozata alapján Varga Juditnak 2 milliós fizetése mellett volt még egy oktatói állása a Miskolci Egyetemen 300 ezres havi kompenzációért, valamint 5 millió forint és 12 ezer euró (kb. 4,3 millió forint) megtakarítása. Férje, Magyar Péter a Diákhitel Központ vezérigazgatójaként havonta 3,5 millió forintot keres, a cég honlapján található információk szerint pedig további 400 ezer forint a tiszteletdíja igazgatósági tagként.

Varga 2020-as vagyonnyilatkozatából kiderül, hogy férje V. kerületi lakását kiadták, ami legutóbb évi plusz 7,4 millió forintot jelentett.

Kiemelt képünkünk Varga Judit és férje, Magyar Péter – Fotó: Facebook

További híreink

A francia labdarúgóklubok júliusban felkészülési mérkőzéseket játszhatnak

Szabó Norbert

Négyszer több támogatást kap a magyar Audi, mint a német a munkahelyek arányában

Irányi Dániel

Noha jó sokba került az új Puskás Aréna, “technikai okok miatt” mégsem alkalmas BL-meccsekre

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben