21.3 C
Budapest
2021. augusztus 5., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt Vélemény

Ki az a Katalin, bíró úr? – Ő engedte haza a pedofilt

Egyre több magyarázatra szoruló körülmény lát napvilágot a mindössze 6 évre ítélt pedofil ügyében történt ítélethirdetés körül. Ismert, a férfi hat kislánnyal szemben követett el szexuális erőszakot, igaz a bíróság két áldozatnál nem találta meggyőzőnek az elmondottakat, Szalay Csaba bíró szerint a lányok hazudtak. Dacára annak, hogy három alkalommal is alávetették magukat az igazságügyi orvosszakértő vizsgálatának, melyből kettő az áldozatoknak adott igazat az elkövetővel szemben.

A 2017 óta tartó eljárás végére – ha első fokon is – múlt pénteken került pont, amikor Szalay Csaba meghozta ítéletét: hat kislány szexuális molesztálása hét évet sem ért. A Magyar Jelen munkatársát nem engedték be az egyébként nyilvános ítélethirdetésre, ahogy Novák Elődöt, a Mi Hazánk alelnökét sem. De ami igazán felháborító, hogy

az érintett szülők sem tudtak regisztrálni a gyermekeiket megrontó pedofil tárgyalására.

Mindezt a koronavírus-járványra hivatkozva, de más stábokat, mint a köztévét vagy a TV2-t persze beengedték. Ráadásul míg a járványra hivatkozva korlátozták a résztvevők számát, a tárgyalást valamiért egy jóval kisebb terembe írták ki, pedig korábban mindig egy nagyobb tárgyalóteremben folyt az eljárás.

Itt érdemes egy mondat erejéig kitérni arra is, hogy az ítélet előtti hónapokban portálunk több alkalommal is érdeklődött a szülőknél, mikor lesz a tárgyalás, mire az egyik beszélgetésnél az egyik édesanya azt mondta,

a bíró megtiltotta nekik, hogy az ügyről nyilatkozzanak a sajtónak.

Szóval, miután portálunk munkatársát, aki már két héttel a tárgyalás előtt regisztrált az ítélethirdetésre, nem engedték be, a Kékfény február elsejei adásából derült ki, milyen fatális tévedések hangzottak el az ítélethirdetéskor. Szalay Csaba szerint ugyanis az egyik lány, aki látogatóba érkezett a faluba unokatestvéri kapcsolatban volt egy másik áldozattal,

Katalinnak hívják, és a rollerét vitte be az elkövetőhöz, hogy javítsa meg. Ezen állítások közül egyik sem igaz!

Ráadásul pont annál az áldozatnál közölt a bíró ekkora valótlanságokat, akinek Sz. Sándor belenyúlt a bugyijába, a hüvelyébe, majd perverz módon megszagolta a kezét. Teljesen mindegy, hogy Szalay Csaba bíró véletlenül tévedett vagy nemtörődömségből, esetleg felkészületlenségből, ez elfogadhatatlan! A bírói “figyelmetlenség” egyébként korábban is előfordult.

Volt ugyanis Sz. Sándor részéről egy beismerő vallomás, mely valamilyen oknál fogva nem került be a tárgyalási jegyzőkönyvbe.

Pedig az egyik anyuka jelenlétében mondta el, mi mindent tett a lányokkal. Utólag a bíró azt mondta, nem hallotta, hogy ez elhangzott volna, a vallomásnak pedig nyoma sincs. De a tárgyalások egyikén az is elhangzott a vádlott szájából, „A kislány csak azért ment át hozzá, hogy ő újra megtegye”. A beismerő vallomásnak is felérő mondat semmit nem jelentett a bíróságon. A fentiek fényében nem meglepő, hogy a szülők már korábban szerettek volna másik bírót kérni, ám ezen kérelmüket elutasították.

A bíró a kiszabott büntetés mértékénél is igen elnéző volt. Az ügyész középmértékként közel 14 évet kért az elkövetőre, ehhez képest Sz. Sándor mindössze hat és fél évet kapott, tekintettel „a vádlott rossz fizikai és mentális állapotára, idős korára és a bűncselekmény óta eltelt hosszabb időre.” A tisztánlátás végett jó tudni arról, hogy a házi őrizetben lévő pedofil – aki az egyik áldozat családjának közvetlen szomszédságában tölti épp „büntetését” –

hetente két alkalommal legálisan elhagyhatja házát, rossz fizikai és mentális állapota ellenére biciklivel jár, és a helyiek elmondása szerint legtöbbször részeg.

Sajnálatos, hogy az áldozatok mentális állapotáról nem esett szó. A lányok közül van aki a mai napig nem tudott túllépni a történteken, van, aki saját magát okolja, de akad olyan kislány is, aki azóta annyira elfordul még a korabeli fiú ismerősöktől is, hogy bevallása szerint a lányokhoz is vonzódik, azaz biszexuális. Szakpszichológusi segítséget nem kaptak.

Az iskolában gúnyolták, lekurvázták őket, volt akit a fiúk piszkáltak, olyanokat kérdeztek tőle, hogy megdugták-e már?

Volt aki utánakiabált, hogy szégyellje magát, amiért őt megerőszakolták. Az egyik áldozat még a településről is elköltözött rokonokhoz, hogy felejteni tudjon. Az egyik édesanya belerokkant a történtekbe. Annyira megviselte mindaz, ami a lányával történt, hogy pánikbeteg lett. Egy hónapig ki sem bírt szinte kelni az ágyból. Nem tudott elmenni vásárolni, de még a lakásban sem volt képes semmit tenni. Csak azután, hogy elköltöztek, kezdett kilábalni ebből.

A történtek után közel öt évvel pedig Sz. Sándor hazatérhetett, büntetését a saját otthonában tölti, közvetlen szomszédságában egyik áldozatának.

(Magyar Jelen)

 

(Fotó: Kékfény)

További híreink

Tüntetni fognak az Újpest-szurkolók

Irányi Dániel

Toroczkai kiosztotta Niedermüllert

Szabó Norbert

Tízmillió forintot kap, aki segít kézre keríteni a szentesi anyuka gyilkosát

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben