18.8 C
Budapest
2022. május 22., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Humor Kiemelt

Ki gondolta volna: folyamatos oltást javasol Bill Gates

A Covid-19 világjárvány “akut fázisa” 2022-ben ér véget – jósolta blogján a Microsoft milliárdos alapítója és oltóanyag-fejlesztő Bill Gates, aki az Omicron-változat megjelenését “aggasztónak” tartja.

“Lehet, hogy ostobaság így megjósolni, de szerintem a világjárvány akut fázisa valamikor 2022-ben ér véget” – mondta.

Jóslását folytatva már a folyamatos oltásról elmélkedett:

“Pár év múlva remélem, hogy a vírusra csak akkor kell majd gondolni, amikor minden ősszel megkapjuk a közös Covid- és influenza elleni védőoltást.”

Mint fogalmazott: a gyógyszergyártó cégek nehezen tudták eladni az influenza elleni védőoltást a lakosságnak, mivel annak hatékonysága viszonylag alacsony. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy a tudósoknak meg kell találniuk, hogy melyik influenzatörzs lesz a legelterjedtebb az adott évben.

Gates azonban bizakodó a terápiás szerekkel kapcsolatban, rámutatva, hogy a Merck gyógyszeripari óriás nemrégiben megkapta az FDA jóváhagyását a veszélyeztetett kategóriába eső emberek számára kifejlesztett molnupiravir vírusellenes szerre. A tabletta “jelentősen csökkenti annak esélyét, hogy kórházba kerüljünk vagy meghaljunk a Covid-19 miatt (bár nem annyira, mint amennyire eredetileg reméltük)” – mondta.

A techmogul elismerte, hogy a Covid-19 vakcinák világszerte történő bevezetése és tömeges elterjedése ellenére 2021-ben több ember halt meg a vírusban, mint 2020-ban, 

és hozzátette, hogy a világjárvány helyzetének javulása idén nem lett olyan “látványos”, mint remélte.

Maga Gates azonban nyugodtan pihenhet a babérjain, hiszen a világjárvány alatt nettó vagyona 137 milliárd dollárra nőtt.

Természetesen Bill Gates abban is anyagilag érdekelt, hogy minél több vakcinát vásároljanak a különböző kormányok, akik ennek eleget is tesznek.

Kristalina Georgieva IMF-vezér pedig azt mondta a napokban, hogy be akarják oltani az egész világot. Mindeközben a vakcinákkal kapcsolatos szerződések tartalmát pedig továbbra is titkolják – szemlézi a nemzetközi lapokat a független erdely.ma.

Bill Gates vakcinabizniszével mélyrehatóbban is foglalkozott az a Facebook által cenzúrázott politikus, aki egyben Magyarország egyetlen oltatlan miniszterelnök-jelöltje.

A koronavírus haszonélvezői című videó a Mi Hazánk elnökének Youtube-csatonáján megtekinthető.

További híreink

Majmokhoz hasonlította az afrikai szurkolókat, elküldték a belga edzőt

Szabó Norbert

Telefont lopott a drogos, a parlamenti képviselő visszaszerezte

Avar Álmos

Nap mint nap mérgezi a madarakat az ember

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen