11.9 C
Budapest
2022. szeptember 27., kedd
Magyar Jelen
Hírek

Kifehérítette az élőszereplős kis hableányt, zárolták a fiókját

Érdekes precedenst teremtettek a közösségi média cenzorai a Twitteren egy felhasználó kitiltásával, aki saját állítása szerint „helyrehozta” a Kis hableányt.

A Disney újabb élőszereplős förmedvénye remakeje nagy port kavart, hiszen ismételten egy klasszikus karaktert váltottak le egy fekete főszereplőre. A fehérek eltávolítása, és négerre cserélése Nyugaton a „tolerancia”, „sokszínűség” és „elfogadás” definícióját képezi, vagyis röviden a „haladást”. Ahogyan ezt egyébként a Pinokkió Kék Tündére is megfogalmazta. Ezzel nem hogy semmilyen probléma nincsen a média és stúdiók szerint, de egy teljesen bevett, sőt elvárt gyakorlat manapság.

Ezek szerint akkor a fekete karakterek fehérre cserélésével sincs gond – gondolhatnánk, az egyenlőséget és „alkotói szabadságot” alapul véve. Nos, azoknak, akik még hisznek abban, hogy a nyugati kulturmarxista világban ezek a jelszavak többek üres szólamoknál, azoknak csalódniuk kell. Ahogyan csalódott az a felhasználó is, aki a néger hableányból fehéret csinált egy program segítségével.

A tolerancia élharcosai ugyanis nem csak a tweet-jét, az egész fiókját törölték. A „függetlenobjektív” média pedig a teljesen „függetlenobjektív” „Letiltották a bizarr különcöt, aki rasszista videót tett közzé az új Arielről” címmel hozták le a történetet. Tehát: fehéret feketére cserélni haladás, feketét fehérre (vissza)cserélni rasszizmus.

Ezzel egyébként a „szabadgondolók”, sorozatgyártott „liberális egyéniségek” is maximálisan egyetértenek. Egyikük tweet-jében nem győzött hangot adni elégedettségének, amiért a cenzorok ilyen gyorsan felléptek a „rasszistákkal szemben”.

További híreink

Újpest önkormányzata egyhangúlag szólítja fel az Újpest FC-t az eredeti címer visszaállítására

Faragó Dániel

Mi Hazánk: elfogadhatatlan a Becsület Napja betiltása

Kemény János

Trump: ha nyerek, tárgyalhatunk a harmadik ciklusról

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben