9.4 C
Budapest
2022. május 19., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld

Kikényszerített hiba- kiutasították az oltatlan Djokovicsot Ausztráliából

Véget ért Novak Djokovics hetek óta húzódó kálváriája, a szerb klasszis elhagyta Ausztráliát, miután a hatóságok kiutasították és három évre kitiltották az országból. 

Djokovics az Australian Open címvédőjeként utazott Melbourne városába, de már a reptéren feltartóztatták és őrizetbe vették, ugyanis

nem volt hajlandó magát beoltatni egyik kísérleti vakcinával sem.

A szerb teniszező vízumát végül vasárnap elutasították, és kitoloncolták az országból.

Az ausztrál miniszterelnök, Scott Morrison úgy fogalmazott: Djokovicsot azért utasították ki Ausztráliából, mert megszegte a határátlépésre vonatkozó szabályokat.

Djokovics vasárnap éjjel szállt fel a Melbourne-ből Dubajba tartó járatra, órákkal azután, hogy a szövetségi bíróság helybenhagyta a miniszter döntését, és elutasították Djokovics vízumát.

A férfi világelső nem tartotta be az Ausztráliába való beutazáshoz szükséges szabályokat, miszerint vagy oltottnak kell lennie, vagy bizonyított orvosi mentességgel kell rendelkeznie. Ez ennyire egyszerű. Ez arról szól, hogy valaki, aki Ausztráliába akart utazni, nem tartotta be a beutazási szabályokat a határnál

– tette hozzá a miniszterelnök.

A bevándorlásügyi miniszter hivatalos közleményében úgy fogalmazott, a vízum elutasításának legfőbb oka az, hogy Djokovics jelenléte az országban veszélyeztetheti az ausztrál közösséget, mert “oltásellenes nézeteket táplálhat”.

Az ausztrál törvények szerint a vízum elutasítását követően legközelebb három év múlva kaphat újra vízumot Djokovics. A teniszező vasárnap tett közleményében azt mondta „rettentően csalódott”, de tiszteletben tartja a döntést és együttműködik a hatóságokkal az ország elhagyásakor.

(index-Magyar Jelen)

 

További híreink

„Részvét a fa***m, náci ivadékos kutyáknak” – a Deák téren meggyilkolt fiúk emlékét gyalázza egy roma vezető

szilardkrebsik

Elfogadásra buzdítják a lengyel szülőket

Faragó Dániel

Lezuhant a szikláról egy turista Pilisszentkereszten

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen