16 C
Budapest
2022. május 22., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Kilakoltatást akadályozott meg a Mi Hazánk Mozgalom

Egy öt gyermekét becsületesen nevelő család fordult a Mi Hazánkhoz segítségért, mert az egyik követeléskezelő cég – az OTP Faktoring – augusztus elején ki akarta lakoltatni őket. A család évekkel ezelőtt devizahitelt vett fel, amelyet fizettek is amíg bírták – írja közleményében Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom végrehajtási és hitelügyi szakpolitikusa.

Mint kiderült, többször próbáltak megállapodni a behajtó céggel, de nem jutottak egyezségre, végül a végrehajtó elárverezte az ingatlanukat, de még így is több tízmillió forintnyi tartozásuk maradt. Több helyen, hatóságnál is próbáltak lakhatást keresni, de hiába.

A behajtó cég közölte velük, hogy kilakoltatja őket, verbális erőszakos ráhatással és fenyegetéssel aláíratták a családdal, hogy hozzájárulnak a saját kilakoltatásukhoz. Mindezt a kilakoltatási moratórium alatt, akkor amikor erre semmi joga nincs a követeléskezelőnek

– hívta fel a figyelmet a jogszerűtlen eljárásra Fiszter. Hozzátette: Ahhoz pedig pláne nincs joguk, hogy családokat félelembe tartsanak és félrevezessenek! A családot tanácsokkal és dokumentumokkal láttuk el, így végül sikerült meghiúsítani a kilakoltatást.

A Mi Hazánk Mozgalom határozott álláspontja, hogy a hiéna módjára viselkedő behajtócégekre mielőbb törvényt kell alkotni, hogy az efféle törvénytelenségek a jövőben ne fordulhassanak elő. Minél előbb fel kell számolni az emberek népnyúzásából élő behajtócégek önkényét!

– zárta közleményét a szakpolitikus.

Magyarjelen.hu

 

További híreink

A 45 éves férfit, aki tíz percen belül három helyen próbált rabolni (videó)

Kiss Albert

A magyarok 81%-a nem kéri azonnal a harmadik oltást

Faragó Dániel

Ismét terrorista-támadás miatt tartottak megemlékezést Párizsban

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen