21.6 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Kinevezték az első állatvédelmi miniszteri biztost

Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztossá nevezte ki Ovádi Pétert Nagy István, az Agrárminisztérium vezetője – közölte a minisztérium csütörtökön.

Az új miniszteri biztos első feladata az új veszprémi állatmenhely és kompetenciaközpont kialakításának felügyelete lesz. Ezt követően fel kell mérje az országos kóborállat-helyzetet, majd javaslatot kell tegyen az országos ivartalanítási program kialakítására. Foglalkozik továbbá az országban található gyepmesteri telepek állapotával, és javaslatot tesz azok fejlesztésére vonatkozóan.

Ovádi Péter 1981-ben született, 2018 óta parlamenti képviselő, vagyis nem a “nagy öregek” sorából került ki, így remélhetőleg egy ambiciózus fiatalember, aki lelkesen, de alázatosan látja majd el feladatát.

Ez rövidesen eldől majd, hiszen a helyzetfelméréseken túl számos dolog tartozik új munkaköréhez. Kötelessége például felhívni a lakosság figyelmét a felelős állattartás szabályaira, amellyel kapcsolatban szükség szerint konzultációt kezdeményez.

A közlemény szerint a miniszteri biztos a kormányzat és az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek között szorosabb együttműködésre törekszik, illetve javaslatot tesz az érintett minisztériumokkal és szakmai szervezetekkel együttműködve az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény felülvizsgálatára.

A Nemzeti Állatvédelmi Program elindítása és az új állatvédelmi miniszteri biztos pozíciójának létrehozása azt mutatja, a kormány elkezdte megfogadni a Mi Hazánk Mozgalom állatvédelmi javaslatait. Fülöp Erik, országgyűlési képviselő vette fel például az országos állat-ivartalanítási programot, és az óvodai és általános iskolai állat- és környezetvédelmi programok elindítását is, hiszen – mint fogalmazott – kulcsfontosságú, hogy a gyermekek már egészen kis korban tudják: az állatokat tisztelni és szeretni kell.

(24.hu nyomán – Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

További híreink

A Charlie Hebdo nem tanult a múltból, ismét címlapon a Mohamed-karikatúra

Gabay Dorka

Hiperinfláció az építőiparban

Irányi Dániel

Elfogták a rendőrök a galgagutai gyilkosság gyanúsítottját

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen