16.2 C
Budapest
2021. április 11., vasárnap
Magyar Jelen
Sport

Kitiltják a stadionból a szurkolókat, ha nem oltatják be magukat

Mind a 12 házigazda város – köztük Budapest – beadta rendezési elképzeléseit a nyári labdarúgó Európa-bajnokságra, emlékeztet az MTI.

“Április 7-e volt a határidő, örvendetes, hogy minden érintettől pozitív visszajelzés érkezett” – közölte Martin Kallen, az európai szövetség (UEFA) tornaigazgatója, aki azt azonban nem árulta el, hogy az egyes helyszínek mennyi nézővel számolnak.

“Annyit mondhatok, nagy különbségek vannak abban a tekintetben, hogy az egyes rendezők mennyire akarják kihasználni a stadionkapacitásukat”

– fogalmazott a szakember.

Az UEFA a hírek szerint négy modellt vázolt fel a házigazdáknak a zárt kapus lebonyolítástól a telt házig. Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke ugyanakkor a közelmúltban úgy nyilatkozott, hogy csak az a város maradhat rendező, amely garantálja bizonyos számú néző beengedését a stadionba. A dpa német hírügynökség úgy tudja, hogy a házigazdáknak április 28-ig még lesz lehetőségük módosítani a koncepciójukat, amennyiben a koronavírus-helyzet ezt szükségessé teszi.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter március 25-én, online sajtótájékoztatón azt mondta:

a labdarúgó Eb magyarországi mérkőzésein azok vehetnek részt, akiket beoltottak,

és mivel az a terv, hogy május végéig mindenki kaphat oltást, aki kéri, remélhetőleg “júniusra már magunk mögött hagyjuk” ezt az időszakot.

A tavalyról egy évvel elhalasztott Eb-t június 11. és július 11. között rendezik. A nyitómérkőzésre Rómában, a döntőre Londonban kerül sor. A Puskás Stadionban a tervek szerint három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek. A magyarok csoportellenfelei a címvédő portugálok, a világbajnok franciák és a társházigazda németek lesznek.

Vénaszkenner 2.0? 

Ismeretes, hogy néhány évvel ezelőtt egy hasonló konfliktus borzolta a kedélyeket a szurkolók és döntéshozók között, akkor az úgynevezett vénaszkenner ellen tiltakoztak, ami egy biometrikus beléptető rendszer.

Akkor a leghangosabban a Ferencváros tábora, valamint az SZSZJN (Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül) csoport tiltakozott. A megoldatlan helyzet hosszú évekig tartott, olyan abszurd eseményeket hozva magával, mint az üres stadion egy Fradi-Újpesten, csordultig telt Népliget a kupadöntőn, vagy a lelátón kívül, a Szöglet presszóban megünnepelt bajnoki cím, a csepeli performanszról már nem is beszélve. (Talán pont ez utóbbi késztette akkor meghátrálásra a politikusokat.)

(felhasznált fotók: origo,24,blikk,nb1.hu,444)

További híreink

Elhunyt a Chelsea korábbi legendás kapusa

Szabó Norbert

A németek csaknem fele ellenzi az olimpia megrendezését

Faragó Dániel

Elhalasztották tokiói olimpiát

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben