36.3 C
Budapest
2021. június 23., szerda
Magyar Jelen
Bűnügy Kiemelt

Kivégzéssel fenyegette testvérét és sógorát a többszörös visszaeső férfi

Az Esztergomi Járási Ügyészség kétrendbeli zaklatás vétsége miatt nyújtott be vádiratot azzal a többszörös visszaeső, letartóztatásban lévő férfival szemben, aki életveszélyesen azért fenyegette meg a testvérét és annak férjét, mert a sógora feljelentése alapján indult eljárásban az ügyészség vádiratot nyújtott be a vádlott apjával szemben.

A sértett nő a vádlott testvére, a sértett férfi a vádlott sógora, aki más ügyben feljelentést tett a vádlott édesapja és testvérei ellen, ezért büntetőeljárás van ellenük folyamatban. Emiatt a vádlott, és a sértettek között rossz a viszony, a sértettek félnek a vádlottól, aki többször megfenyegette illetve bántalmazta őket. A sértett férfi feljelentése alapján a vádlott apja elleni büntetőeljárásban az ügyészség garázdaság bűntette és testi sértés vétsége miatt vádat emelt, erről a vádlott tudomást szerzett.

A vádlott 2020. január egyik napjának 22 óráját követően megjelent a sértettek lábatlani otthona előtt, ahol kiabált, ordítozott és félelemkeltés céljából azzal fenyegette meg az ingatlanban tartózkodó sértetteket, hogy megöli, kivégzi, lemészárolja őket, ha az apjának valami baja lesz.

A férfi többszörös visszaeső, őt a bíróság 2017-ben súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt összbüntetésként 2 év 4 hó szabadságvesztésre ítélte.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfi letartóztatását az ügydöntő határozata kihirdetéséig tartsa fenn, továbbá őt végrehajtandó szabadságvesztésre, és közügyektől eltiltásra ítélje.

(Képünk illusztráció)

További híreink

Az EU határozottan ellenzi Izrael annexiós terveit, intés Törökországnak is

Dunai Tibor

Országos látogatási tilalom lépett érvénybe a koronavírus miatt

Dunai Tibor

Új polgármesterrel bővült a Mi Hazánk Mozgalom, Homorúd már a Virradat Programhoz is csatlakozott

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben