12.4 C
Budapest
2020. szeptember 19., szombat
Magyar Jelen
Gazdaság

Költség- és létszámcsökkentést tervez az MAN

A Volkswagen AG konszern haszongépjármű- és autóbuszgyártó érdekeltsége, az MAN bejelentése szerint 9500 alkalmazottat készül elbocsátani költségcsökkentési programjában világszerte.

Az összes üzleti területére kiterjedő és működése „gyökeres átalakításával” járó tervezett költségcsökkentési programtól üzemi eredményének 1,8 milliárd eurós javulását várja a MAN.

A közlemény szerint a terv a létszámcsökkentés mellett magában foglalja „egyes fejlesztési és gyártási tevékenységek átmeneti relokációját is”. Ennek keretében vizsgálják az ausztriai Steyrben, valamint a németországi Plauenben és Wittlichben működő üzem jövőbeni szerepét.

A Schaeffler is leépítésbe kezd

Nem az MAN az egyetlen autóipari vállalat, mely leépítésről adott hírt a héten. A napokban az autóipari beszállító Schaeffler is közölte, hogy 2022 év végéig 4400 munkahely megszüntetését tervezi. A leépítési terv elsősorban tizenkét németországi és két európai gyárat érint, utóbbi kettő esetében azonban nem nevezte meg a vállalatcsoport, hogy pontosan melyik telephelyekről van szó.

(MTI – Fotó: MAN)

Kapcsolódó híreink

A vállalkozások 45 százaléka nem ismeri a jótállás pontos szabályait

Irányi Dániel

Egymilliárd forint TAO-pénzt már jóvá is hagyott az MLSZ a Felcsútnak

Avar Álmos

Körbeszámlázással sem játszható ki a kata

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben