22.4 C
Budapest
2021. június 21., hétfő
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Konvojtámogató Központ épül Győrben

Az Európában állomásozó amerikai erők vezetésével április 15. és június 27. között tartják a több országot – köztük Magyarországot is – érintő Defender Europe 2021 elnevezésű gyakorlatsorozatot.

A hazánkba beérkező és áthaladó katonai menetoszlopok szállítási és csapatmozgási feladatainak támogatása érdekében a Magyar Honvédség ideiglenesen úgynevezett Konvojtámogató Központot hoz létre Győrben – számolt be a Honvédelem.hu.

Mint írják, az épülő központot a Németországból a célállomásként megjelölt, Fekete-tengerhez vonuló amerikai egységek április közepétől három hónapig fogják használni.

A tábor kéthetes építési folyamatát – többek között – Sándor Zsolt vezérőrnagy, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnoka és Dolányi Sándor ezredes, az MH Anyagellátó Raktárbázis parancsnoka is megtekintette.

(Fotók: honvedelem.hu/ MH Anyagellátó Raktárbázis)

További híreink

Rabszolgaként ábrázolták a fekete képviselőnőt, a teljes francia elit felháborodott

Kemény János

Itt a Jobbik karácsonyi ajándéka : hivatalosan is Gyurcsánnyal indulnak

Faragó Dániel

Újra bezárnak a vendéglők és az előadótermek Kolozsváron

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben