13.8 C
Budapest
2021. október 22., péntek
Magyar Jelen
Belföld Gazdaság Kiemelt

Korrupciós rekord: Mészáros Lőrinc a 4-es metrónál is drágábban építhet 7 km vasutat, a Mi Hazánk tiltakozik

“Brutálisan túlárazott, rekordméretű korrupció a dél-budapesti vágányok bővítése Mészáros Lőrinc cégének kivitelezésében, ezért a Mi Hazánk a fővároson áthaladó teherforgalmat növelő beruházás leállítását követeli, helyette a 2011 óta ígért V0 teherkörgyűrű megépítését szorgalmazva, illetve metróhosszabbítást Érdig” – írja Novák Előd, a Mi Hazánk képviselője.

Alább a folytatás: 

A korrupció mértékét mutatja, hogy a 2020-as Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiában a Ferencváros-Kelenföld kapacitásbővítésre 90–120 milliárd forintot szántak, végül 338 milliárd forintért végezheti el azt Mészáros Lőrinc cége. 2019-ben a teljes magyar vasúti rendszer fenntartására 346 milliárd forintot költött a magyar állam, nagyjából annyit, amennyit most egy hét kilométeres szakaszra akarnak kifizetni, amiben a Duna feletti hídépítés még nincs is benne. Ez a fajlagos ár külföldi összehasonlításokban is botrányos, és az eddig a korrupció csúcsaként emlegetett 4-es metró kiadásait is felülmúlja.

Elsősorban multinacionális teherforgalmi érdekeket szolgálna a főként a Hamzsabégi sétány kárára történő vágánybővítés a tervezett Budapest-Belgrád-vasútvonal folytatásaként. A négy évig tartó gigaberuházás miatt több mint ezer fát vágnának ki, több emelet magas beton támfalat építve kilométereken keresztül a mostani zöldfolyosó helyére. A Déli Körvasút félrevezető név, hiszen nem a Budapestet elkerülő teherkörgyűrűt jelenti, hanem tranzit teherforgalmat a fővároson át. Elővárosi személyforgalom-célúnak hazudják a beruházást, holott inkább teherforgalmi bővítésről szól, melynek nem lenne keresnivalója egy sűrűn lakott területen.

A meglévő vágányok modernizációja és a zajcsökkentés helyes, de további forgalom növelése nem kívánatos nemzetbiztonsági szempontból sem. Ugyanis itt halad át a Dunát keresztező forgalom 90- 95%-a, így a helyettesítés kiépítésének elmulasztása a közlekedés és a szállítás veszélyeztetése. Nem szabad a stratégiailag fontos központokat erősíteni, inkább másik lehetőségeket kell létrehozni, mégpedig olyan helyen, ahol nem kell Budapest legnépesebb kerületén átvezetni, sőt a körgyűrű megépítésével kivezethetnék a tranzit teherforgalmat a fővárosból.

A Mi Hazánk üdvözli a Polgárok a Pályán az Élhető Környezetért Egyesületnek a transzeurópai teherfolyosó létrehozása kapcsán szervezett tiltakozó akcióit és nyilatkozatait:

„Barabás Richárd inkább segíthetne abban, hogy Karácsony Gergellyel beszélhessünk, aki alibizöld politikai karrieristaként másfél éve hátbaszúrta az újbudaiakat, amikor áldását adta a beruházásra. Aztán ugyanezt tette az önkormányzat is a háromoldalú megállapodással. Ezek a politikusok már korábban becsaptak minket. Miért bízzunk meg bennük? (…) Mindig csak mesterkélt, lavírozó válaszokat kapunk. Mindig csak a „meg van kötve a kezünk” kezdetű hárítást skandálják, ahogy azt László Imre, a hárítás nagymestere kezdte el alkalmazni.”

A vonatokat nem szabad lelassítani a pályaudvarig sok megállóval, mert akkor olyan, mint a személyvonat. A Nádorkert a XI. kerületet nyomja agyon a 15 ezer lakásával, a Mol-tornyával és temérdek irodaházával. A minden túlépítést támogató Fidesz-éra kiszolgálta a fejlesztőknek hívott ingatlanneppereket, most pedig az okozott káoszt közpénzből kívánják némileg orvosolni.

A vasútvonalak mellett mindenhol tereprendezést és parkosítást ígérnek, ami önkényes parkolóhely-megszüntetéseket jelenthet a korábbi tapasztalatok szerint, miközben a kormányzat a Műegyetem rakparti villamospályák hosszabbításával 300 parkolóhelyet szüntetne meg, ezért

a Mi Hazánk Mozgalom inkább a trolibuszhálózat bővítését szorgalmazza,

mely sokkal olcsóbban megvalósítható, a meglévő közutat tudja használni, a parkolóhelyeket is meghagyva.

A metrók végállomásait ki kell vinni M0-s autópálya mellé, és ingyenes P+R parkolókat kell biztosítani az autóval érkezőknek. A 4-es metró dél-budai végállomásának P+R parkolója már reggel 8 óra előtt megtelik, ideje többszintes parkolót építeni, illetve a metrót a budaörsi nagyáruházakig vagy akár Érdig meghosszabbítani. Érden a vonatpályaudvarhoz fizetős parkolóhelyes bevásárlóközpontot raktak P+R helyett, tehát a kocsikat nem tudják letenni az érdiek, ha a fővárosba jönnek.

-zárja közleményét Novák Előd, újbudai önkormányzati képviselő, a Mi Hazánk alelnöke.

További híreink

Össztűz alatt az illegális bevándorlást segítő szervezetek Leszbosz szigetén

Irányi Dániel

Továbbra is elérhető az ingyenes influenza elleni oltóanyag minden magyar állampolgár számára

Varga Lilla

Az év második felében újabb drágulás várható az építőiparban

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen