10.6 C
Budapest
2022. szeptember 28., szerda
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Kósa Lajosnak nem sikerült jól kitölteni az új, egyszerűsített vagyonnyilatkozatot

A vagyonnyilatkozatok korábban is közröhej tárgyát képezték, hiszen a politikusok azt hazudhattak bele, amit csak akartak. Gyakorlatilag senki sem vizsgálhatta, hogy az ott leírtak mennyiben fedik a valóságot. Valószínűleg ez is közrejátszhatott abban, hogy új, teljesen leegyszerűsített vagyonnyilatkozati űrlapot vezettek be, hiszen ha úgyis mindegy, mit írunk bele, minek annyit vesződni az egésszel?

Az országgyűlés elfogadta a kormánytagok és képviselők új típusú vagyonnyilatkozatát, ami a kormány elmondása szerint az EU-s szabályokhoz alkalmazkodást segíti. Sokan ugyanakkor felhívták rá a figyelmet, hogy az új dokumentumokból rengeteg mindent kihagyhatnak, ami az eddigiekben kötelezően benne szerepelt. Vagyis lényegében saját döntésük, hogy bevallják-e céges érdekeltségeiket, és egyáltalán nem kell beleírni az egy háztartásban élők vagyonát. Ráadásul évenkénti kitöltés helyett csak akkor kell nyilatkozni, ha a politikus azt szükségesnek tartja – összegezte az szmo.hu.

Kósának a neve még ment

Kósa Lajos valószínűleg még a régi formanyomtatványon gyakorolt, ugyanis az újat nem igazán sikerült jól kitöltenie. Számos hibát vétett az alig pár soros dokumentumban. Becsületére legyen mondva, a nevét azért még sikerült hiba nélkül leírnia.

A vagyonnyilatkozat szerint

Kósa képviselőként és bizottsági tagként egyszerre tartozik a negyedik jövedelmi kategóriába és látja el díjazás nélkül feladatát.

Ezt úgy sikerült összehoznia, hogy X-el jelölte, hogy a képviselői fizetése és a honvédelmi bizottság elnöki tisztségéért kapott bére a negyedik jövedelmi kategóriába tartozik, viszont a biztonság kedvéért a díjmentességhez is beírta betűvel, hogy „igen”.

Mindeközben a fideszes képviselő azt is írja, hogy a Munkácsy Trilógiáért Alapítvány (helyesen: Közalapítvány) tagjaként nem tartozik egyik jövedelmezési kategóriába sem (legalábbis mindegyiket kihúzta), ugyanakkor vízszintes vonalat húzott a “Díjazás nélküli” rubrikába is.

A képviselő vagyonnyilatkozatát ITT LEHET megtekinteni.

További híreink

Toroczkai keményen beszólt a Dúró Dórát támadó celebeknek

Irányi Dániel

Négy kiskorú gyermeküket szexuálisan zaklató szülőket tartóztattak le

Irányi Dániel

Székelyudvarhely polgármesterét idén is megbírságolták a március 15-re kitűzött, magyar zászlók miatt

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben