4.2 C
Budapest
2022. december 3., szombat
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

Kövér László: ezek a legjobb évek az elmúlt századból

A kormány több rangos politikusa országjárásra indult, hogy politikai-lelki töltetet adjon a Fidesz szavazóinak, akikről az az elemzői konszenzus, hogy bár továbbra is hatalmas tömböt tesznek ki, de a peremszavazói réteg lassan, de biztosan olvad a választási győzelem óta.

A programsorozat keddi aktuális állomása Kecskemét volt, ahová az országgyűlés elnöke, Kövér László érkezett, hogy belpolitikai, külpolitikai és gazdaságpolitikai kontextusba helyezze a kormány megszorító intézkedéseit.

Helyszíni tudósítónkat egy kedves kormányzati üzenet fogadta az aulában, amely arra utal, hogy a választóknak kellene nemet mondani a szankciókra. Fura egybeesés, de Kövér László nem ezen a bejáraton jött be, így nem láthatta azt a felszólítást, amit akár egykori szobatársként Orbán Viktornak joggal címezhetne.

A helyszín a kecskeméti Neumann János Egyetem új épülete, ahol az előadóterem csaknem teljesen megtelt, de ettől függetlenül egy-egy póthely még mindig akadt a késve érkezőknek – pontosan úgy, ahogyan az egyetem kuratóriumának felügyelőbizottságában is mindig van még egy üres szék az élpolitikából valamiért kieső Bács-Kiskun megyei fideszes öregmotorosoknak.

A házelnök konspiratív módon, autókonvojjal érkezett, kérdezni sok lehetőség nem volt, így jobb híján alávetettük magunkat a csaknem másfél órás előadásnak.

Kövér Lászlót a Fidesz helyi parlamenti képviselője fogadta, akinek óriási megtiszteltetés, hogy ilyen vészterhes időkben idelátogat az országgyűlés elnöke. Kövér egy kommunista viccel kezdett, amelynek az a kicsengése, hogy sokat megélt képviselőként látott már mindent, de erre a világpolitikai helyzetre még ő sem számított. Kiemelte, hogy szerény személye már a rendszerváltás óta képviselőként dolgozik és nem gondolta volna, hogy a kommunisták hatalmának megtörése után ide fogunk jutni. 

Ennél a pontnál az egyetemi röplabdacsapat hölgy tagjai lepték el az előadótermet és világossá vált, hogy nézőként egy papírra leírva mégis lehet kérdést intézni, amelyek megválaszolására az előadás végén kerül sor akkor, ha átmegy az első sorban helyet foglaló polgármester és az országgyűlési képviselő cenzúráján. Le kell lőnünk a poént: a Magyar Jelen kérdései nem mentek át, itt tesszük fel őket.

Rögtön adódik Kövérhez a kérdés, hogy ha olyan büszke a kommunisták hatalmának megtörésére, akkor vajon miért szavazta le tucatnyi alkalommal az ügynöklisták nyilvánosságra hozását, vagy épp a kommunista luxusnyugdíjak megvonását. Ezeket nem hozta szóba, de a hallgatók szemmel láthatóan ezt nem bánták, mert feltűnően sok rendszerváltás előtti történettel (személyes élménnyel) szórakoztatta őket a veterán politikus.

Akkor is ez volt életem eddigi legjobb éve

Kövér László kijelentette, hogy a 2010-es győzelem után az első két évet nem szabad számolni, de utána 2012 és 2022 között az elmúlt száz év legjobb esztendőit élte meg Magyarország, melyet joggal nevezhetünk aranyévtizednek. 

A problémák fő forrásának a médiazajt említette, ami miatt az igazán fontos dolgokra már nem jut idő figyelni. Itt a bevándorlás és a határvédelem témáját hozta, úgy fogalmazva, hogy “lélekben már hozzáidomultunk a bevándorláshoz” és “a határaink védelme jelenleg nem 100%-os”.

“Internetes szörnyűség”

Kövér hosszan fejtette ki, hogy a mai világban, a médiazajban nagyon nehéz az emberek figyelmét megragadni, ezért többek között azt sem lehetett normálisan megvitatni, hogy állt-e valakinek érdekében a koronavírus elterjedése és ennek milyen következményei lesznek a továbbiakban. /Kérdésként felírtuk, hogy akkor a magyar kormány miért zárta be az üzleteket és miért asszisztált az oltatlanok kirúgásához./

Kövér László a Facebookot és a TikTok-ot, vagy “mi a frászkarikát” internetes szörnyűségnek nevezte, hozzátéve, hogy számára olyan kampánytechnikák vannak ezeken a felületeken, hogy ihaj. Kulisszatitokként elárulta, hogy a választási kampány idején az országgyűlési képviselőik csak utasításokat teljesítettek a saját online felületeiken, mert a központból (Rogánék – a szerk.) még azt is megszabták nekik, hogy 4 óránként kell posztolni a számukra megírt tartalmakat. A vezérkar üzeneteire ezt követően mehettek a hirdetések és a helyi kampánycsapatok megosztásai.

“Jól kezelte a válságot a kormány”

A koronavírus ideje alatt kialakult helyzetről azt mondta, hogy nem vonható kétségbe:

a kormány jól kezelte a gazdasági válságot.

Hozzátette, hogy eddig pontosan azért nem lehetett érezni a gazdasági válság hatásait, mert a Fidesz volt kormányon.

Szankciók

A csúcspont kétséget kizáróan a szankciók voltak. Kövér ennél a résznél visszatért a régi emlékekhez és Bident, valamit Hszi-t elvtársakként igyekezett nevetségessé tenni, akik a szankciók valódi nyertesei.

Nem, nem és nem. Ennél a pontnál sem beszélt arról, hogy Orbán Viktor megszavazta ezeket a szankciókat, de a falra viszont kivetítette azt a Versailles-ban tartott fórumot, ahol mindez megtörtént.

A Fidesz alapítótagja szóba hozta a balliberális pártokat. Róluk azt mondta, hogy őket reggelire meg tudnák enni, csak nincs gusztusuk hozzá. A politikusaik hiteltelenek és gyenge képességűek. Kövér ezeket a képviselőket végrehajtóknak nevezte, akik Soros György érdekei szerint hajtják végre az utasításokat. /Tudósítónk kicsiny papírjára itt obligát kérdésként felkerült a fideszes végrehajtók ügye Völner Pállal és Schadl Györggyel./

Jó tanácsok a végére

Kövér László az előadás végén intézett néhány praktikus tanácsot a nehéz időkre nézve. Ezek között a legfontosabb, hogy

töltsük ki a nemzeti konzultációt és minden nap osszuk meg a Fidesz politikusainak posztjait.

A szűrőn átment kérdések után lehetőség nyílt a közös fényképek elkészítésére. Tudósítónk azonban ekkorra már sietve elhagyta az egyetem falait, hogy Kövér László intelmei mellé még a kecskeméti szurkolók Felcsútnak címzett tanácsait is meghallgathassa a szomszéd sarkon lévő stadionban, ahol épp az NB1 soron következő KTE – Puskás Akadémia rangadóját rendezték meg.

(nyitókép- kecsup)

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

 

További híreink

Egyetemi kutatás mutatta ki, hogy a koronavírus alatti intézkedések miatt agyi elváltozások léptek fel a fiatalok körében

Faragó Dániel

Macronnál járt Elon Musk egyeztetni a szólásszabadság fontosságáról

Faragó Dániel

Az apák nélküli családpolitika kudarca – avagy mit tehetne a kormány és mit tesz az ellenzék?

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben