18.3 C
Budapest
2022. május 21., szombat
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Közös fellépés a biztonságos európai határokért (+videó)

Osztrák-magyar járőrszolgálat a déli határszakaszon.

Az illegális migráció, az embercsempészés és a határon átnyúló más bűncselekmények elleni fellépés érdekében 21 osztrák rendőr – szolgálati kutyákkal – lát el közös járőrszolgálatot magyar rendőrökkel 2020. március 4-étől, egyelőre hat hónapon át. Erről a két ország belügyminisztere állapodott meg. A közös járőrszolgálatok Magyarország déli, a migrációs nyomásnak leginkább kitett szerb és román határszakaszaira koncentrálnak, elsősorban a közutakra és a vasútra kiterjedő ellenőrzésekkel.

Az osztrák rendőrök saját egyenruhájukat és felszerelésüket viselik, intézkedéseket a magyar jogszabályokkal összhangban, kizárólag magyar rendőrökkel közösen hajtanak végre.

(Forrás: police.hu. Fotó: police.hu)

További híreink

Arcpirító: 2800 forintért árulják a csirkemellet a Lehel piacon

Irányi Dániel

Orbán Viktor: Február 1-ig biztosan maradnak a korlátozások

Varga Lilla

Matrózokat keres szocialista tutajára a pityókás kapitány (videóval)

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen