17.6 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Közös programot írnak a balliberális pártok

A DK, a Jobbik, a Momentum, az LMP, a Párbeszéd és az MSZP elnökei megtartották második találkozójukat, ahol megerősítették, amiben korábban már megállapodtak, hogy a 2022-es választáson az ellenzéki pártok együttműködésére van szükség a NER lebontása érdekében. Ami ehhez képest újdonság, az az, hogy a hat ellenzéki párt elnöke most már nemcsak elhatározta, de meg is erősítette, hogy közös programot kell az ellenzéknek adnia Magyarországnak – írja az Azonnali

Ha már ott voltak, a pártelnökök gyors megalapították a “programíró bizottságot”, hogy a szakmaiság látszatát is belecsempésszék a dologba. Eme bizottság fő feladata pedig a balliberális ellenzéki pártok programjainak összehangolása lesz.

A bizottságba a pártok által delegált szakpolitikai stábon kívül szívesen látnának párton kívüli szakértőket is, akik javaslataikkal elősegíthetik a NER sokadik megbuktatását.

A közös program szükségességén kívül megállapodás született arról is, hogy a 106 egyéni országgyűlési választókerület mindegyikében közös ellenzéki jelöltet állítanak, a csütörtöki pártelnöki találkozón ennek jegyében további egyeztetések történtek mind a választókerületi esélyek felméréséről, mind az előválasztások részletszabályairól.

Ezekről azonban a pártelnökök csak egy későbbi találkozón döntenek majd. Ugyanis az Egység front figyelmét most teljes egészében leköti az október 11-én esedékes borsodi időközi választás, ahol az „utolsó napos mozgósításon és a részvételen múlhat, hogy a közös ellenzéki jelölt, Bíró László győzelmével megfosztható-e a Fidesz a kétharmados többségétől”.

Az Azonnal óvatosan felhívta a figyelmet rá, hogy a kétharmad így is-úgyis megmarad, de ettől most tekintsünk el.

Fotó: xxiszazadintezet.hu

További híreink

Budapesti dílert fogott a rendőrség

Irányi Dániel

Kormányinfo: csak írásbeli érettségi lesz

Dunai Tibor

50 milliárd forintra pályázhatnak mikro-, kis- és középvállalkozások

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen