4.3 C
Budapest
2021. április 15., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

KRESZ-tankönyvet ajándékoz az autósokat gyűlölő főpolgármesternek a Mi Hazánk

A szivárványos zászló helyett egy empátianövelő KRESZ-tankönyvet ajándékoz az autósokat gyűlölő Karácsony Gergelynek a Mi Hazánk, hogy érzékenyítsük egy kicsit a főpolgármestert, s hozzájáruljunk jogosítványának megszerzéséhez, amit többszöri próbálkozására sem sikerült eddig neki. Pedig az igazi autósüldözéshez vezetői engedélyre is szüksége volna – írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Mi Hazánk Mozgalom. 

Közleményében a párt emlékeztet: a főpolgármester hadat üzent az autósoknak, holott a sávlezárások és a szélsőséges sebességkorlátozások csak növelik a dugókat és ezáltal a légszennyezést; emelkednek a szállítási költségek, így az árak is.

Ez nem egy zöld javaslat, inkább sötétzöld gondolat, balliberális ámokfutás

– teszik hozzá.

Karácsony Gergely kapcsán megjegyzik, a főpolgármester “képes volt még a tavaszi kijárási korlátozásban is dugót generálni a nagykörúton, őszre pedig összeomlott közlekedés, ötletelő kapkodás jellemzi a szabályozásokat.”

Az önkormányzatnak inkább törvényes kötelezettségével, a parkolóhelyek biztosításával kéne foglalkoznia a nagykörúti parkolók megszüntetése helyett, és a metróvonalak meghosszabbítása is szükséges volna

– véli a párt.

A Mi Hazánk Mozgalom szerint az nem kerékpárút-létesítés, ha sárga csíkkal összemázolnak egy főútvonalat, s elveszik a nagykörút felét azoktól az autósoktól, akik súlyos gépjárműadót fizetnek, illetve az üzemanyagot is sok adó terheli, tehát joggal várják, hogy tudjanak kocsival pl. bevásárolni menni vagy gyermekeiket szállítani, illetve a hűvösebb idő közeledtével is felértékelődik a gépkocsik szerepe.

Karácsony sebességkorlátozásának indoklását kifejezetten demagógnak tartják, hogy „senki ne haljon meg közúti balesetben”, hiszen azt csak a közlekedés teljes betiltásával lehetne elérni, és a súlyos balesetek okai eddig is inkább az extrém gyorshajtások voltak, a 100-150-nel száguldozókat nem befolyásolja, hogy 50-es vagy 70-es tábla van kint, csak a szabálykövetők életét keserítené meg a főpolgármester.

A Mi Hazánk szerint a gépjárművek műszaki színvonalának fejlődése, pl. az ABS fékrendszer általánossá válása biztosítja, hogy folyamatosan csökkenjen a balesetek száma. Az autók alacsonyabb sebességfokozatban többet fogyasztanak, tehát a sebességkorlátozás növeli a légszennyezést. A kivonulós szolgáltatások, mint a szerelők díja is növekedni fog, ha egy nap alatt kevesebb helyre jutnak el.

A párt honlapján és utcai standjainál aláírásgyűjtéssel tiltakozik Karácsony Gergely autósüldözése ellen, hogy Budapest kiemelt főútvonalain szüntessék meg az úttestre felfestett kerékpársávokat, ezek helyett lehetőség szerint a mellékutcákban létesítsenek mindenki számára biztonságos bicikliutakat.

Megemlítik a Magyar Autóklub kimutatását, miszerint átlagosan óránként 125-en kerékpároznak a Nyugati pályaudvar és a Corvin negyed között. A gépjárműveknél ugyanez a szám 1700 körül mozog, ennek ellenére mindkét „fél” egy-egy sávon közlekedik.

A számok magukért beszélnek, a helyzet tarthatatlan

– zárja közleményét a Mi Hazánk Mozgalom.

Magyarjelen.hu

További híreink

Intézkedő rendőrökre támadtak Belgiumban (videóval)

Irányi Dániel

Kést szorítottak egy kiskorú nyakához, és az értékeit követelték

Irányi Dániel

Szerbia és Montenegró kölcsönösen kiutasította egymás nagykövetét

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben