4.1 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld

Kübekháza szájmaszkok gyártásába kezdett

Országszerte hiánycikk lett a szájmaszk, ám a kübekháziak kétségbeesés helyett feltalálták magukat, egy helyi nyugdíjas néni saját otthonában készíti a védőfelszerelést.

A Kübekházi Hírmondó beszámolója szerint a település önkormányzata megelégelve, hogy igencsak fogyóban van a szájmaszk- készlet, úgy döntött, a helyi manufaktúrában gyártásba kezd. Molnár Róbert polgármester elmondta, miután sikertelen volt minden próbálkozásuk a szájmaszkok beszerzésére, a manufaktúra munkatársai vásároltak közel 20 méter lepedőszövetet és 50 méter gumit. Gombos Károlyné Marika, nyugdíjas női szabó pedig vállalta, hogy jószolgálatból megvarrja a szájmaszkokat Kübekháza lakóinak.
– Örömmel vállaltam a felkérését, ha ezzel magam is hozzájárulhatok a védekezéshez. Mivel gyerekeim amúgy is megtiltották, hogy ki tegyem a lábamat a házból, így van is időm, nem kellett győzködniük – fogalmazott a Kübekházi Hírmondónak Marika néni. Mint mondta, miután a polgármester elvitte hozzá az anyagot, elkészítette a sablont, kirajzolta, kivágta és duplára hajtva varrja össze a maszkokat. – A polgármester egyszerűséget kért, így a kiszabást követően mindössze 3-4 perc alatt készül el egy darab. Így már egy nagyobb mennyiséget tudok átadni az önkormányzatnak – közölte Gombos Károlyné, aki egyébként önkéntesként a faluért végzett munkájáért tavaly “Kübekházáért díjat” kapott.
A beszámoló szerint az elkészült, mosható és fertőtleníthető szájmaszkokat elsőként azok kapják, akik közszolgáltatást végeznek a faluban, sok emberrel kerülnek kapcsolatba. Ilyenek a postai dolgozók, az eladók, a buszsofőrök, az egészségügyi és szociális intézmények és önkormányzat munkatársai. – Második körben azok a veszélyeztetettek kapják, akiknek munkájukból, helyzetükből adódóan muszáj közlekedniük, illetve azok az idősek, betegek, akik valamilyen ok miatt nem tudnak kizárólag otthonaikban tartózkodni – közölte a polgármester.

További híreink

Egy tucat migráns “bóklászott” Kübekháza területén

Varga Lilla

Alkotmánysértőnek minősítették Romániában a Kübekháza-Óbéb határátkelőről szóló törvényt

Varga Lilla

Szájmaszkokat sodort partra az óceán Ausztráliában

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben