12.1 C
Budapest
2022. május 20., péntek
Magyar Jelen
Belföld Hírek

Kulcsár Gergelyt kizárták a Jobbikból, a képviselő a sajtóból értesült a döntésről, meg is lepődött

Kulcsár Gergelyt a Jobbik Országos Etikai és Fegyelmi Bizottsága kizárta a pártból – közölte a Jobbik a Dehir.hu érdeklődésére. A kizárás már március 6-án megtörtént, a Jobbik azonban erről eddig nem adott tájékoztatást.

A Dehir kereste a politikust, aki meglepő módon tőlünk tudta meg, hogy két és fél hónappal ezelőtt kizárták a Jobbikból.

„Ez most nagy meglepetés számomra. Semmilyen értesítést nem kaptam a párttól a kizárásról, de még arról sem, hogy etikai eljárás folyik ellenem. Korábban erről mindig értesítették az érintettet, és meg is hallgatták, ez így teljesen jogszerűtlen. Nem tudom, hogy sikerült ezt így végigvinni, de annyira nem lep meg a Jobbik működését látva”

– fogalmazott a politikus.

Kérdésünkre, hogy fellebbez-e a döntés ellen, azt mondta, „nem tudom, van-e értelme, hiszen látszik, hogy a Jobbikban most már minden szabályt semmibe néznek. A 15 éves emailfiókomat egyik napról a másikra, mindenféle értesítés nélkül törölték például, így a teljes levelezésem elveszett”.

Hiába szólították fel, nem adta vissza a mandátumát

Amint arról beszámoltunk. a Jobbik elnöksége januárban, Jakab Péter elnökké történő megválasztása után felszólította Kulcsár Gergelyt, hogy mondjon le képviselői mandátumáról, s adja azt vissza a közösségnek.

Mint ismert, Kulcsár Gergely 2011-ben beleköpött a Dunába lőtt zsidók emlékére állított vascipők egyikébe. Emiatt tavaly ősszel visszalépett, vagy más értelmezés szerint visszaléptették a debreceni képviselőjelöltségtől,

ugyanakkor a Jobbik hajdú-bihari listáján befutó helyet kapott, így a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlésben képviselő lett.

Erről mondatta volna le a Jobbik elnöksége.

A Jobbik szerint Kulcsár ellenértéket kért a lemondásért cserébe. A képviselő a Dehirnek úgy nyilatkozott, empátiát várt volna az elnökségtől, mondván 5 gyerekkel, egyik napról a másikra az utcára tennék egy 9 évvel ezelőtti hibáért.

Kulcsár Gergely február végén egy rövid közleményt juttatott el a sajtónak, ebben azt írta, „a képviselői munkámat az egyetlen eskümhöz híven folytatni kívánom. Az engem ért jogtalanságok és igazságtalanságok ellen a párt tagjaként tovább harcolok, de ezt a Jobbik belügyének tekintem, ezért a sajtónak nem kívánok nyilatkozni ez ügyben.”

Háromból egy jobbikos maradt a megyei közgyűlésben

Úgy tűnik, Kulcsár Gergely „harca” nem vezetett eredményre, mivel kizárják a pártból. Kulcsár maradhat képviselő a megyei közgyűlésben, s kitöltheti az ötéves mandátumát. 

A Jobbiknak a választások után három képviselője volt a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlésben, mostanra egy maradt.

Kulcsárt ugye kizárták, Demeter Pál pedig március közepén kilépett a Jobbikból. Így a frakció is megszűnt. 

Ugyanakkor a két momentumos információink szerint épp Kulcsár Gergely személye miatt nem csatlakozott a Jobbik frakciójához, így mivel Kulcsár Gergely kikerült onnan, a két momentumos és az egyetlen jobbikos (Keresztesy Gergő, aki Jakab Péter feltétlen híve) alkothatna frakciót a testületben.

Jakab Péter elnökké választása óta az intézkedései miatt a Jobbikot számos hajdú-bihari politikus hagyta ott. Kilépett a pártból Demeter Pál mellett például Kőszeghy Ábel, a Jobbik egyetlen debreceni önkormányzati képviselője, valamint  Bogdán Szabolcs, a párt előző debreceni elnöke, egykori megyei sajtófőnöke is.

Forrás: dehir

 

További híreink

26,4 Celsius-fokot mértek az Északi-sarkkörön

Kiss Albert

Itt nézhető vissza Toroczkai László szegedi beszéde a Covid-diktatúra ellen

Kemény János

Ismét 4%-ra mérte a Mi Hazánkat az Idea intézet

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen