13 C
Budapest
2022. szeptember 26., hétfő
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

Kunhalmi a tévében: “az MSZP-nek megvan az 5 százaléka”

“Ma a baloldal pártja az MSZP, a baloldali áramlatok gyűjtőpontja a Magyar Szocialista Párt” – jelentette ki Kunhalmi Ágnes társelnök az ATV-ben.

Az október végéig tisztújítási lázban égő pártnál nem sok utal arra, hogy bármennyit be tudnának csatornázni a kormánypárt népszerűségvesztéséből, amelyet az elmúlt 30 napban 7 százalékra becsült a Nézőpont intézet a biztos pártválasztók körében. Az MSZP társelnöke szerint nem meglepő módon nekik kell a vezető szerepet betölteni a baloldalon és Dobrev árnyékkormánya nem megoldás a gazdasági válságra.

A politikus több érdekes észrevételt tett a rövid beszélgetésben. Szóba került a DK szerepe és az ,hogy a balliberális tömbön belül most a Gyurcsánypárt a legerősebb. Kunhalmi erre azzal replikázott, hogy a választások óta az MSZP nyerte a legtöbb időközit (mármint ezen a tömbön belül).

“Ugye nem gondolja komolyan, hogy az 1%-os támogatottságuk…” – kérdezte volna a műsorvezető, de Kunhalmi úgy közbevágott, hogy ezzel egyidejűleg prezentálta a legszürreálisabb pontját a beszélgetésnek.

“De nem 1 százalékon állunk, hanem megvan az 5%”

– mondta a politikus elismerve, hogy az egykori kormánypártnál ez a cél és ez az a vágyott szint, ahova a saját belső, vágyvezérelt méréseik teszik a pártot.

Kunhalmi bevallotta, hogy pártja nem tesz kísérletet arra ,hogy megszólítsa a gazdasági válság és a megszorító intézkedések miatt nehéz helyzetbe került jobboldaliakat.

Az a fránya történelem

“A fideszeseket a Horthy-szoborral meg az abortusz-szigorítással le lehet kenyerezni” – elemezte a helyzetet keserű tanúbizonyságát adva annak, hogy ő sem olvasta el a részletes szabályozást. A szívhangtörvény önmagában nem jelent szigorítást, a Horthy-szobor felállítását pedig Kövér igyekezett akadályozni, ráadásul a Fidesz egyik legfontosabb embere (Gulyás Gergely) provokációnak nevezte a kormányzó emléke előtt való tisztelgést.

További érdekesség, hogy Kunhalmi Ágnes oktatási szakpolitikusként ugyanebben a beszélgetésben többezer hiányzó tanárról beszél és arról, hogy “vissza” kellene állítani a pedagógusok anyagi és társadalmi megbecsültségét. Hogy hova vissza azt nem fejtette ki, de az általa és a tanárok által követelt javak Horthy alatt rendelkezésre álltak. A szocialista beszélőt az az apró tény nem érdekli,

hogy Horthy kormányzósága idején volt elég tanár

– Kunhalmi ettől függetlenül tartja nácinak a Horthyról megemlékezőket, ami jól mutatja, hogy valószínűleg Kálmán Olga padtársa lehetett a történelemórán, esetleg szemináriumra is az ATV-be járhatott.

Eladó elnökség?

A múlt opcionális értelmezésén túl az MSZP-n belül a jelent szintén többféleképpen értékelik még párton belül is. A zuglói időköziről a politikus nem beszélt és a műsorvezető is elfelejtette megkérdezni, hogy a helyi MSZP miért játszik össze a helyi Fidesszel. Tóth Csaba vadászterületéről van szó, aki sorozatos botrányai ellenére (az MSZP hivatalos honlapja szerint) még mindig elnökségi tagja a pártnak. Az egyszeri szavazó joggal következtethet arra, hogy a MSZP elnökségében nemhogy hátrány, vagy előny, hanem kifejezetten követelmény lehet a jó fideszes kapcsolat pláne akkor, ha ez üzletileg is értelmezhető. Tüttő Kata Tóthoz hasonlóan jeleskedik ebben, de ott van az az ugyancsak elnökségi tag Király József, akinek cége az előválasztás előtt 650 milliós önkormányzati megrendelést kapott a fideszes többségű testület ellenére – vagy éppen azért.

A Fidesz 650 millióért vásárolt MSZP-t Kecskeméten

Az MSZP az egyetlen baloldali erő, amely Zuglóban nem támogatja a közös balliberális jelöltet, képviselői rendre a Fidesszel szavaznak együtt “gazdasági kérdésekben”, így biztosítva a többséget a szintén szocialista polgármesternek, akit Tóth botrányai érdekes módon nem rántottak magával, noha bizonyára Horváth Csaba tudna figyelemfelkeltő dolgokat mesélni táskákról, parkolásról és talán arról, hogy miért úszhatta meg ezt az egészet.

A vallomás szerint 12 millió forint kenőpénzt vett át egy kávézóban Horváth Csaba

Zuglóban a baloldali többség mindenképpen rendelkezésre áll, az időközi tétje, hogy a többiek ki tudják-e kerülni a szocikat és ez nélkülük is megmarad-e. Ha ez sikerül akkor onnantól kezdve Horváth polgármesternek nagyon nehéz dolga lesz, hiszen a saját MSZP-s képviselőinek már semmit nem tud ígérni, a Fidesznek pedig ezen pont után már érdekesebb egy regnáló polgármester saját testületében való leszavazása, mint totális kisebbségben hadakozni még másfél évig. 2024-re Zugló népe elé ebben az esetben egy döntéseit, akaratait keresztülvinni képtelen MSZP látszódhat és ehhez jöhet hozzá a DK előre nyomulása, ami egy Karácsony ellenében felállított főpolgármesterben ölthet testet.

Mesterházy visszajönne?

Fókuszba került a tisztújítás is, amelynek keretén belül a párt lényegében a választások óta húzódó belső pozícióharcokat zárhatja le október végén. Az MSZP vidéki szavazóinak jelentős része Mesterházy mögött állhat, de Kunhalmi szerint Mesterházy “ahelyett, hogy beadta volna a társelnöki pályázatát inkább a sajtóból üzenget”, ami elfogadhatatlan.

 

További híreink

Segíteni akart a baleset helyszínén, most meglincselnék a rokonok

Irányi Dániel

Szobrot állítana Horthynak a Mi Hazánk a fővárosban, bemutatták a gipszmintát

Szabó Norbert

A férfiak jogairól a feminizmus tükrében (videó)

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben