17.5 C
Budapest
2022. május 29., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Kunhalmi szívesen lenne miniszterelnök, “ha úgy alakul”

Az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes az ezalenyeg.hu-nak adott interjút, melyben beszélt az MSZP népszerűségvesztésének okairól, a társadalmi problémákról, illetve a jövőbeli lehetőségeikről.

A népszerűségvesztéssel kapcsolatban Kunhalmi úgy vélekedett, ennek a – kizárólag számukra – szerencsétlen helyzetnek számos oka van, többek között a 2008-2009-es világválság, a megoldatlan pártproblémák és az elaprózódás is. „Biztosan csináltunk egy-két gyengébb kampányt is. Ezzel együtt nincs még egy párt, amely annyit kért elnézést, mint mi. Ezt a hagyományt nem szeretném folytatni” – jelentette ki Kunhalmi.

A vezető szocialista politikus hozzátette, „ami fontos, hogy miközben értékeink nem változtak: mindig az emberi esélyek köré szervezett kormányzás mellett álltunk. Az MSZP pedig a változás pártja, így nem kérdés számomra, hogy a megváltozott körülmények között is világos, tisztességes és fenntartható utat tudunk elindítani 2022-ben egy új kormánnyal.”

Ezt követően kapta azt a kérdést: Elvállalná-e a miniszterelnöki pozíciót? Ezzel kapcsolatban a politikus azt felelte, nem zárkózhat el semmilyen kihívástól. Gyorsan hozzátette – ki tudja milyen logikai összefüggést látva a két dolog között -, a probléma ott kezdődik, hogy kevés nő dolgozik a politikában és a gazdasági élet felsővezetői pozícióiban. Egy kis női kvóta, és az ország gondja meg van oldva.

Arra a kérdésre, mely szerint mi a mai magyar társadalom legégetőbb problémája, Kunhalmi úgy válaszolt, hogy a létbizonytalanság. A politikus szerint a nyomasztó gazdasági légkör eredményezte azt, hogy rengetegen inkább külföldön próbáltak szerencsét az elmúlt 10 évben.

A Fidesz-kormányok „három legfőbb bűnét” is megnevezte: „A legnagyobb talán a cinizimus kormánytechnikává emelése” – vélekedett. Az MSZP társelnöke szerint a Fidesz úgy döntött, hogy „Magyarország modernizációja helyett pusztán védelmet ígér. Ily módon lemondott arról, hogy a változó világ bizonytalanságát támogatással, eszközökkel és új tudással mérsékelje.” További bűnnek említette a szocialista politikus a magyar oktatás leépítését és a demokrácia ethoszának rombolását, a váltógazdaság kiiktatását is.

(Mandiner nyomán – Fotó: Marjai János / 24.hu)

További híreink

Kormányinfó: várni kell a tanárok béremelésére, nem lesz áfacsökkentés, emelkedik az alkohol jövedéki adója

Faragó Dániel

Hároméves lett Arun, a budapesti állatkert tündéri elefántja

Varga Lilla

A Mi Hazánk kasztrálná Kaletát

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen