26.1 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
BelföldKiemeltVélemény

Kutyák királya, zsiványok katája

Fölháborító. Szégyen és gyalázat, hogy ezt keresztülvittétek mindenféle előzetes hatástanulmány és türelmi idő nélkül. Aztán még az is bosszantó, hogy az összes választási ígéretetek ennek a szöges ellentétéről szólt.

Rezsicsökkentés? Ezt faszán megvédtétek. Legközelebb azért szóljatok, ha nem véditek meg, mert akkor felkészülünk a legrosszabbra. Tényleg?

Mi lett volna, ha a baloldal nyer? 

Vagy már látszottak a számok márciusban is? Csak úgy voltatok vele, hogy inkább nem mondjátok el, majd valahogy okosba a háború alatt Kurázsi mamaként ezt is mint a többit? Az megvan, hogy legutóbb ki hamisította meg a költségvetési számokat? Abból akkor lett pár tüntetés… Ott voltatok? Vagy mire égett a ház hazamentetek? Nektek kétharmadok lettek a buliból, van akiknek börtönévek és kilőtt szemek. 

Jajj, majd elfelejtettem! A karácsony előtt kipörgetett nyolcvanas végül meghozta az általatok is ugyanúgy kisemmizett nyugdíjasok szavazatait? Vagy többet vártatok? Nem nagyon érdekelnek a tüntetések, ezt már nem fogjátok visszacsinálni, igaz? Mi lett a Völner nyolcvanasaival? 

Hé! Ti meg amott? Titeket érdekelnek a tüntik? Vagy csak inkább a tüntetők szavazatai? Megkértek titeket, hogy ne menjetek már tüntetni, mert rontjátok a nincstelenné tett dolgozók érdekképviseletének esélyeit… Képviselőként. A kajafutárok kértek meg, hogy inkább ne segítsetek rajtuk. Van még lejjebb? 

De jut eszembe: hol voltatok pár hónapja? Hol voltatok, amikor diszkriminatív jellegű megkülönböztetést eszközöltek azokon, akik nem voltak magukat hajlandóak beoltatni a kísérleti vakcinával? Merre kamilláztak a jogvédőitek? TASZ? Amnesty International? Helsinki? Halló! Megkülönböztetés érdekel? Nem érdekelt. Tudom én, hogy nem. Láttuk.

Várjatok! Szombaton? A Pride-on ugye azért majd tali? Oda kimentek simán a barátaitokkal együtt a habos tüllben. 

Hohó! És Ti? Komolyan veszitek, vagy ez is tréfa? Mivel tiltakoztok? Krétával? Lerajzoltátok már a katát? Most látom. Van ott még egy üres pad! Üljetek törökülésbe! Menni fog ez! Ez az, látjátok? Nagyon bátrak vagytok. Polgári engedetlenség? Rendőrök meg minden? Házkutatás a politikusaitoknál? Vicces. 

A mieinknél is volt már ilyen pár éve, amikor épp a szivárványos betegségeitek miatt égett az ember pofájáról a bőr. Tudjátok mi volt a házkutatáson? Mit találtak a rendőrök? 

Nálatok drogot, nálunk négy alvó gyereket.

Na, ez a különbség. De ne aggódjatok, értetek is tüntetünk. Az egész országban tüntetünk, a Parlament legerősebb ellenzéki pártjaként. Tesszük ezt az embertelen megszorítások ellen, érvekkel, józanul, rendezetten. Figyeljetek! Most mi jövünk. Részletek hamarosan, addig is menjetek haza tépni. Kutyák. 

fd.

/A véleményírás szerzője a Mi Hazánk Mozgalom tagja, nyitókép:blikk/

 

További híreink

Kocsis-Cake Olivio szerint együtt kellene ünnepelnünk Trianont a szomszédos népekkel

Kemény János

AK-47-essel sétálgató “fiatalt” tartóztattak le New Yorkban

Irányi Dániel

Toroczkai László: a Mi Hazánk segítségével az emberek visszavették a fürdőjüket az oligarcháktól

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben