17.6 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Laár András: Karácsonyék megsértették a személyes jogaim

A humorista Facebook-oldalán szólalt meg az üggyel kapcsolatban, azt írta: nem örül, hogy belerángatták a “maszkvitába” a megkérdezése nélkül.

Laár András egyik karaktere, Besenyő Pista bácsi a Párbeszéd egyik plakátján látható. A humorista állítja: a tudta nélkül használták a L’ar pour la’rt Társulat kitalált figuráját.

Laár András a közösségi oldalán határolódott el a történtektől, egészen elképedt és elhatárolódik.

„Kedves Barátaim!

Egészen elképedtem, amikor megláttam ezt a plakátot, amit a Párbeszéd Magyarországért párt jelentetett meg politikai üzenettel.

1. A beleegyezésem nélkül használták fel az egyik legismertebb karakterem, Besenyő Pista bácsi képét, Müller Cecília mellé montírozva.

2. Mindig törekedtem arra, hogy kimaradjak a politikai vitákból, mert sem politikus nem vagyok, és nem is hiszek a politikai megoldásokban.

3. A jobb és baloldal jelenlegi szembenállását, egymás elleni ‘élet-halál’ harcát természetellenesnek tartom, hiszen az ember, mint lény, úgy teljes, hogy jobbkeze és balkeze is van, és ezek a kezek egymás segítésére vannak teremtve, nem pedig egymás elleni küzdelemre. A politika színterén is ezt az együttműködést várnám el mindkét oldaltól. Mivel ennek a fordítottja valósul meg a valóságban, maga a politika, mint módszer vált hiteltelenné számomra. Ezért érint nagyon kínosan, ha politikai ügyekhez próbálnak engem hozzáragasztani.

4. Én magam soha nem álltam be egyik táborba se, nem adtam a nevemet és a karaktereimet egyik oldal mellé, de ellene sem.

5. A maszkviseléssel kapcsolatban egyébként szabálykövető vagyok, szerintem jó, ha védjük magunkat, és embertársainkat a maszk segítségével, ugyanakkor megértem azokat is, akik lázadnak a maszk ellen, hiszen kényelmetlen. Ez a személyes álláspontom.

6. Nem örülök, hogy a maszkvitába belerángattak a megkérdezésem nélkül.

7. Ezzel a személyiség, és a szerzői jogaim is sérültek. Meg vagyok döbbenve, hogy ilyet manapság meg lehet tenni. Nekem eszembe se jutna egy ismert ember képét a megkérdezése nélkül ilyen kontextusba helyezni.

Szeretettel:

Döbbent arcú Laár András”

 

(atv.hu, Laár András Facebook) 

További híreink

Családi ház falának ütközött egy busz Dávodon

Szabó Norbert

Drograzzia: Ez nem Márió és Dzsesszika napja volt

Irányi Dániel

Koronavírus: fogy a türelem

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen