21.1 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Hírek

Lantos János a Spirit FM-nek: a jelenlegi helyzet a posta összeomlásához vezet

Mint arról beszámoltunk, Lantos János, a Mi Hazánk munkaügyi kabinetjének elnöke arról beszélt tegnapi sajtótájékoztatóján, hogy jelentősen meg kell erősíteni a postai dolgozók érdekképviseletét. Ma reggel a postások helyzetéről kérdezte Szalay Szabolcs a Spirit FM Aktuál c. műsorában.

– Ki kell mondani, hogy a Magyar Posta az összeomlás szélén táncol, és csak azért működik még, mert az idősebb, elhivatott postások, kik hivatásként fogják fel munkájukat, vállukon viszik. Ellenben a fiatalok és az újonnan érkezők néhány hónapon belül tovább állnak, de ezért nem lehet őket kárhoztatni, hiszen a fizetés a minimálbérrel vetekszik, a létszámhiány miatt 2-3 ember munkáját végzik, ráadásul folyamatosan fenyegetik őket az értékesítési elvárásokkal – jelentette ki.

Szóba került a létszámhiány is, Lantos elmondta, korábban ő maga is postásként dolgozott, akkoriban már mintegy ezer fő hiányzott a posta rendszeréből, és már 2017 környékén is folyamatosan nyomasztották a dolgozókat a különféle pénzügyi termékek értékesítésének utasításával.

A Mi Hazánk munkaügyi kabinetvezetője úgy látja, teljes apátia uralkodik a postások körében, legelőször is közösségekbe kell szerveződniük, hogy sikeresen tudják képviselni érdekeiket, pártja viszont azt szeretné elérni, hogy a magyar kormány hozzon létre egy olyan anyagi és jogi alapot,

amely biztosítja a posta vezetésétől független szakszervezet működését, hiszen – mint mondta – így joggal várhatnák el a postások, hogy érdekükben keményebben is fellépjenek a szakszervezetek, nem zárta ki a sztrájk lehetőségét sem ebben az esetben.

– Mindenképpen erősíteni kell a postás szakszervezetiséget, érdekképviseletet, mert a jelenlegi helyzet csak a posta összeomláshoz vezet – nyomatékosította.

A teljes beszélgetés alább hallgatható meg (53:12-től):

További híreink

Új cégbe szervezné a rákkeltő hintőporait a Johnson&Johnson, hogy csökkentse a perek során kifizetendő összeget

Irányi Dániel

A Mi Hazánk elnöke válaszolt Pintér Sándornak

Dunai Tibor

A Pécsi pride már közegészségügyi kockázatot jelent

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen