21.6 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Belföld Bűnügy

Lármázó, ricsajozó “testvérpár” fenyegette meg a tanárokat Nógrád megyében

A Balassagyarmati Járási Ügyészség börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal a 32 és 29 éves romhányi nővel szemben, akik az ottani általános iskolában rendszeresen sértegették, fenyegették a pedagógusokat, valamint a gyermekvédelmi szolgálat munkatársát.

A két nő 2020 februárjában az iskola udvarán tartott napközis foglalkozás közben, a gyermekek jelenlétében ordítva szidta a foglalkozást tartó pedagógust. A ricsajra az igazgató és helyettese is az udvarra sietett, ekkor a testvérpár őket kezdte szidalmazni és fenyegetni. A foglalkozást ilyen körülmények között a tanító nem is tudta folytatni, a gyermekeket az épületbe kellett kísérnie.

A nők unokaöccse is az iskolába járt, akinek osztályfőnöke 2020 szeptemberében azzal hívta fel a kisfiú édesanyját, hogy

menjen a gyermekért annak viselkedési problémái miatt.

A fiúért nem az anya, hanem 32 éves nagynénje ment, aki az osztályfőnököt sértegetni kezdte, szakmai hozzáértését kétségbe vonta, majd a távozó tanárt meg is fenyegette. Ekkor is az igazgató és annak helyettese lépett közbe, a nő velük is folytatta a kiabálást, őket is sértegette és fenyegette. A nő lármája miatt a gyermekek tanóráját megkezdeni nem lehetett.

2021 januárjában a kisfiú nagymamáját hívták be a pedagógusok fogadóórára. Ezen megjelent a 29 éves nő és felrótta sérelmeit az egybegyűlteknek, majd idősebb testvére rontott be a terembe, aki kiabálni és szidalmazni kezdte a pedagógusokat. Miután ő is távozott, a két nő egyszerre tért vissza,

ekkor már életveszélyes fenyegetéseket vágtak a tanárok fejéhez, ezzel teljesen ellehetetlenítve a fogadóóra megtartását.

A két nő unokaöccse vonatkozásában a gyermekjóléti szolgálat is eljárást folytatott. Az idősebb nő ezt úgy próbálta megakadályozni, hogy 2021 februárjában

felhívta az illetékes családsegítőt, majd megfenyegette azzal, hogy „kitapossa a belét”, nyilvánvalóvá téve, hogy pontosan tudja hol él a szakember, illetve hova jár iskolába a gyermeke.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a nőkkel szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat, vádiratában börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a bíróság a két nővel szemben a korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztések végrehajtását is rendelje el.

(illusztráció:mno)

További híreink

Tizenéves lányoktól csalt ki erotikus képeket egy budapesti férfi

Irányi Dániel

4,5 millióra büntették a március 15-ei tüntetés szervezőit

Irányi Dániel

Kiskorút vett rá egy közösségi oldalon intim fotók elküldésére

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen