28.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Lázongás és gyújtogatások, avagy Lyon mindennapjai

Csütörtök este óta zavargások vannak és erőszak tombol Lyon több városrészében, feldühödött fiatalok kukákat, parkoló autókat gyújtanak fel, békés járókelőket vernek meg, és egy rendőrautót is megtámadtak, ami a tűzben teljesen megsemmisült. Az erőszak állandósult, minden éjszaka ez van. Az egyik, elsősorban bevándorlók lakta előváros polgármesterét halálosan megfenyegették, Jérémie Bréaud-t azóta rendőrök őrzik. Túlságosan egyértelműen fogalmazott a tombolókkal kapcsolatban, ez a bűne – számolt be az eseményről az Origo.

Az erőszakos megmozdulásokat egy 13 éves “fiatal” balesete indította el, aki azóta kómában fekszik. Az utcai zavargók egy része a rendőrséget hibáztatja a fiú balesete miatt.

A rendőrség jelentései szerint számos alkalommal hívták őket égi autókhoz, ám egyedül nem bírnak a gyújtogatókkal, így kénytelenek voltak visszavonulni és erősítést hívni. A francia belügyminiszter, Gérald Darmanin a nemzeti rendőrség és a csendőrség több száz tagját vezényelte a helyszínre.

Lyonban több napja tombol az erőszak, főleg a bevándorlók lakta városrészekben lázonganak az “újfranciák”. Eddig mindössze 21 embert vettek őrizetbe, ám azok többségét már szabadon is engedték. Legtöbbjüket azért, mert még a 15. életévüket sem töltötték be.

 

 

További híreink

Etikai eljárást kezdeményez Jakab Péter ellen a Jobbik dunakeszi képviselője

Irányi Dániel

Az “Oltásért miccset akció” dobta meg az oltási kedvet Romániában

Irányi Dániel

Trump megvétózta az Irán elleni katonai akciók korlátozásáról szóló kongresszusi határozatot

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben