3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld

Legalább 10 ezer műtét maradt el hazánkban a koronavírus miatt

Becslések szerint legalább 10 ezer műtét elmaradt Magyarországon a koronavírus-járvány tavaszi kezdete óta – számolt be az RTL Fókusz című műsora.
Bizonyos orvosi beavatkozások, mint a szürkehályog, a gerinc-, a térd- és a csípőízületi műtétek teljesen leálltak. Jóval aggasztóbb viszont, hogy egyes helyeken például

nyitott szívműtétre is 387 napot, a transzkatéteres szívbillentyű beültetésre 597 napot, és az úgynevezett jelentős kiterjesztett gerincműtétre pedig 798 napot kell várni.

Hasonlóan lehangoló adatokkal találkozunk a rákszűrések terén is. A legtöbb vizsgálat elmarad, és kevesebben is mernek elmenni szűrésre a fertőzésveszély miatt. Szakemberek szerint emiatt néhány éven belül drasztikusan megnőket a daganatos betegségek áldozatainak száma.

Az egészségügy túlterhelt, a legtöbb kórházban a személyzet száma sem elegendő, erre jön még a rengeteg elhalasztott műtét, mely tényezők együttesének köszönhetően rengeteg beteg marad ellátatlanul. Sokan közülük az életüket féltik.

Egy májusi orvosi cikk szerint a járvány csúcsidőszakában a tervezett beavatkozások akár 72 százalékát is törölhetik a világban.

További híreink

Vakcinákról és menekültkérdésről is megállapodtak a G20-ak

Magyar Jelen

Több ezres tüntetés kezdődött a Covid-korlátozások ellen Kínában

Magyar Jelen

Mi Hazánk: Kártalanítani kell az oltatlanság miatt elbocsátott dolgozókat!

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben