2.6 C
Budapest
2022. december 3., szombat
Magyar Jelen
BűnügyHírekKiemeltKülföld

Legalább 16 áldozata van a kanadai ámokfutónak

A kanadai Új-Skócia tartományban egy fegyveres fréfi legalább 16 embert ölt meg, köztük egy rendőrt is. A fegyveres férfi rendőrruhába öltözve járt egyik gyilkossági helyszínről a másikra. A rendőrök az ámokfutó első helyszínére érve több halottat is találtak egy házban, több épület pedig lángokban állt.
A 12 órás vérengzés során egy 51 éves férfi – név szerint Gabriel Wortman, aki egy fogtechnikus volt Dartmouth városában – a tartomány több pontján lövöldözött és embereket lőtt le helyi idő szerint szombaton, éjfél előtt másfél órával.

Gabriel Wortman

A rendőrség közölte, hogy az ámokfutó is meghalt,de nem részletezték, hogy milyen körülmények között, és hogy a hatóságok végeztek-e vele. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mennyi halálos áldozata van a vérengzésnek.

“Chris Leather kanadai rendőrfőnök szerint korai egyelőre arról beszélni, hogy a tettes milyen indíttatásból cselekedett.

Szemlátomást válogatás nélkül gyilkolt – tette hozzá Leather. Wortman és az áldozatai – legalábbis egyes áldozatai – között látszólag nincs kapcsolat.

A rendőrség több lakossági bejelentés után vonult ki az első bűntény helyszínére,több halottat talált egy házban és a környékén, több épület pedig lángokban állt.A tettes más helyszíneken folytatta a gyilkolást. A híradások szerint rendőrruhába volt öltözve, és rendőrautónak álcázott autót használt, majd átült egy másik kocsiba.

A lövöldözés Portapique városában történt, ami 130 km-re fekszik a tartomány fővárosától. A helyi média órákon át csak egy rendőrnő haláláról adott hírt, aki 23 éve dolgozott a rendőrségnél. Egy másik rendőr megsebesült.

A tettes, Gabriel Wortman fogtechnikus volt Dartmouth városában.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök ottawai sajtótájékoztatóján részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak.

Ez volt az elmúlt három évtized legsúlyosabb tömeges gyilkossága Kanadában.

Forrás: origo.hu

További híreink

Áramkimaradások lesznek Franciaországban, sok helyen az oktatás is szünetelni fog

Horváth Tamás

A MOL a jövő héten sem szállít üzemanyagot egyes benzinkutaknak

Magyar Jelen

Feldühödött autósok vonszolták le az útról a forgalmat akadályozó klímaaktivistákat (+VIDEÓ)

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben