1.8 C
Budapest
2021. december 6., hétfő
Magyar Jelen
Belföld

Lemondott a szocialista képviselő

A szegedi önkormányzathoz jutatta el Joób Márton azt a levelet, amelyben lemond két tisztségéről, miután még a nyáron letartóztatták őt néhány társával együtt költségvetési csalás gyanújával.

Azzal gyanusítják, hogy lopott

Joóbot és társait azzal gyanúsítják, hogy olyan hálózatot építettek, amelynek segítségével számlagyárat is működtettek, ezzel 2015 és 2017 között közel 300 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek.

Úgy mondott le, ahogy szocialistához méltó

A választás után Joób Márton szociális tanácsnoki posztot kapott, illetve a Sport és Fürdők Kft. felügyelő bizottságába is bekerült. Miután letartóztatását augusztus végén újabb három hónappal meghosszabbították, így decemberig a tisztségekkel járó feladatait biztosan nem tudja ellátni, ezért mondott le ezekről a posztokról a képviselő, aki a mandátumát nem adta vissza.

A szegedi közgyűlés múlt heti ülésén indulatos vita folyt arról, hogy a tanácsnoki, illetve a felügyelő bizottsági tagság megszüntetését vajon a polgármesternek kellett volna-e kezdeményeznie, vagy a helyi Fidesznek.

Végül a helyi Fidesz a közgyűlés után, ezen a héten hétfőn kezdeményezte a rendkívüli közgyűlés összehívását, amelyen a Joób tisztségeinek rendezése lett volna az egyetlen napirendi pont. Mivel pénteken már a tisztségekről maga a letartóztatott képviselő mondott le, így a rendkívüli ülés megtartása is okafogyottá vált.

 

(HVG.hu)

További híreink

Kiszivárgott az orosz oligarchához az értékbecslés, így könnyen győzött a DK fővárosában

Faragó Dániel

A Mol is kötelezővé teszi az oltást a dolgozói számára

Irányi Dániel

Az MSZP uniós forrásokból finanszírozná az ellenzéki médiát

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben