17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Hírek Külföld

Lengyelország „LMBT-mentes” övezet

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén elfogadott állásfoglalásában ítélte el Lengyelországot az úgynevezett „LMBT-mentes” övezetek miatt, és arra szólította fel, hogy vonja vissza a leszbikus, homoszexuális, biszexuális, transznemű és interszexuális kisebbségek lobbiát támadó állásfoglalásait.

Az EP-képviselők 463 szavazattal, 107 ellenszavazat és 105 tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalásban aggodalmukat fejezték ki amiatt is, hogy egyes államok, azok hivatalnokai, nemzeti és helyi önkormányzatok, politikusok egyre gyakrabban támadják az LMBT-lobbihoz tartozó embereket.

Példaként említették a család fogalmának szűkítését célzó román népszavazási kampányban elhangzott több normalitáspárti kijelentést, a magyar és szlovén LMBT-szociális központok elleni állítólagos támadásokat, valamint a magyar, észt, spanyol, lengyel és brit választási kampányban tett kijelentéseket.

A képviselők elítélték a 2019 eleje óta Délkelet-Lengyelország több tucat városában, megyéjében és térségében kijelölt úgynevezett „LMBT-mentes” területeket.

Az uniós parlament a normalitáspárti lépések elítélését és az LMBT-jogokat támadó, összes döntés visszavonását várja a lengyel hatóságoktól.

A képviselők emellett felkérték az Európai Bizottságot, hogy kísérje figyelemmel az uniós pénzek elköltését, ugyanis véleményük szerint emlékeztetni kell a kedvezményezetteket, hogy ezek a források nem használhatók fel „diszkriminációra”.

A képviselők elítélték továbbá, hogy egyes tagállamok hatóságai az oktatási intézményekben és az iskolákban is fellépnek az LMBT-lobbival szemben
. Arra emlékeztettek, hogy az iskolák dolga minden gyermek alapvető jogainak megerősítése és védelmezése. Kijelentették, hogy az uniós bizottságtól és a tagállamoktól konkrét fellépést várnak az LMBT-közösség tagjainak támogatására.

(MTI nyomán)

További híreink

A tét az, lesz-e hangja a dolgozó magyaroknak a Parlamentben

Kemény János

16 év börtönre ítéltek egy amerikai férfit kémkedés miatt Oroszországban

Kiss Albert

Mi Hazánk: “Akkor sem lehetünk cigányország!”

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen