14.9 C
Budapest
2022. szeptember 24., szombat
Magyar Jelen
BelföldBűnügyHírek

Letartóztatták a nigériai erőszaktevőt

Letartóztatták a szexuális erőszakkal gyanúsított nigériai férfit.

Elrendelte a bíróság a szexuális erőszak elkövetésével gyanúsított nigériai férfi letartóztatását – közölte a fővárosi főügyész kedden az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleményében azt írta, a megalapozott gyanú szerint a 22 éves férfi szombat délután

“szexuális szolgáltatást kívánt igénybe venni egy nőtől, azonban nem volt hajlandó előre kifizetni a szolgáltatás ellenértékét”.

Amikor a sértett távozásra szólította fel, a férfi rátámadt, fojtogatta és szexuálisan is bántalmazta.

A rendőrség a bűncselekmény után néhány órán belül elfogta és gyanúsítottként hallgatta ki a férfit szexuális erőszak miatt, majd előterjesztést tett a letartóztatására.

A Fővárosi Főügyészség álláspontja szerint a gyanúsított jelenléte az eljárásban, és a bizonyítás zavartalansága csak a legsúlyosabb kényszerintézkedéssel biztosítható, ezért a nyomozóhatóság előterjesztése alapján indítványt tett a gyanúsított letartóztatására – tette hozzá a főügyész.

Ibolya Tibor tájékoztatása szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája az indítvány alapján elrendelte a férfi letartóztatását, megállapítva, hogy a bűnismétlés veszélye is megalapozott. A végzés nem végleges, ellene a védelem fellebbezett.

MTI

 

További híreink

Algériai izraelitától várja a nemzeti megújulást a francia jobboldal

Irányi Dániel

Mi Hazánk: előre jeleztük, hogy a bankok lesznek a járvány haszonélvezői

Irányi Dániel

Dúró: miért nem a magyar gyerekeknek fizet kártérítést Gyöngyöspatán a kormány?

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben