20.8 C
Budapest
2022. augusztus 12., péntek
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Lövöldözés volt a Capitoliumnál

Helyi idő szerint péntek délután lezárták a Capitolium épületét és környékét Washingtonban. Állítólag több lövés is eldördült. A rendőrség lezárta az épületet, és mindenkit arra kért, hogy tartózkodjon távol az ablakoktól.

A Capitolium előtti barikádba hajtott egy autó péntek délután Washingtonban– írja a BBC. Két rendőr megsérült, a gyanúsítottat és a rendőröket is kórházba szállították.

A Capitoliumban dolgozók nem hagyhatják el az épületet, és senki nem is mehet be. A CNN azt írja, egy mentő és egy helikopter is érkezett a helyszínre, valakit hordágyon vittek el.

A kongresszus ülésezési szünetet tart, képviselők nem tartózkodnak az épületben. Az incidens pont azon a helyen történt, ahol a szenátorok beérkeznek a Capitolium együttesébe gépjárművel, vagy átsétálnak az irodáikból szavazásra. A CNN képsorain közben az látható, hogy egy autó teljes sebességgel nekihajtott az épületet lezáró barikádnak, két rendőrtisztet elgázolva.

A sofőr miután kiszállt a kocsiból, egy késsel hadonászott. A Capitolium biztonsági szolgálata ezt követően meglőtte, majd őrizetbe az elkövetőt.

 

(Forrás: index.hu/Fotó: bbc.com)

További híreink

Irán kivégzi a Szulejmáni hollétét eláruló kémet

Kiss Albert

Több ezer magyar ügyfelet lophattak meg a bankok

Irányi Dániel

Kötelező oltás helyett bérrendezést sürget a Mi Hazánk az egészségügyi szakdolgozók számára

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben