13 C
Budapest
2022. szeptember 26., hétfő
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Magyar katonák emlékművét rongálták meg lengyel tüntetők Varsóban

Az internacionalista baloldal nem csak történelemből élvez felmentést, de – olybá tűnik – funkcionális analfabéta is. Ugyanis az általuk megrongált második világháborús emlékművet a lengyelek azon magyar honvédek tiszteletére állították, akik az 1944-es varsói felkelésben a lengyel Honi Hadsereget látták el fegyverekkel.

Sőt, voltak olyan magyar bakák, akiknek a két ország közti barátság többet ért, mint a német szövetség, és a lengyelek oldalára állva harcoltak a független Lengyelországért.

Természetesen nem várhatjuk el egy átlagos antifasisztától, vagy liberálistól, hogy ilyen apróságokkal tisztában legyen. Valószínűleg a fejükben a következő képlet él: ha katona, akkor minimum fasiszta, ha fasiszta, akkor csak rossz lehet.

A gyalázatról egy lengyel oldal számolt be, ahol leírták, ők szégyenkeznek a hazátlanok helyett, és amennyire tudták, megtisztították az emlékművet.

Fotók: Facebook

További híreink

Téliesebbre fordul az időjárás: hétvégén jönnek a mínuszok és a havazás

Varga Lilla

A magyar dráma napját tartják Erdélyben

Kemény János

Eljuttaták a szenátusnak a Trump elleni vádeljárás dokumentumát

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben