17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Hírek Külföld

Magyar nyelvű Facebook-oldalakat jelentget a notórius magyargyűlölő román aktivista

A mániákus magyargyűlölő Dan Tanasa már a magyar facebook oldalak miatt is feljelentést tesz. A Kovászna megyei tanács elnökét azért jelentették fel, mert kizárólag magyar nyelven kommunikál a közösségi oldalán.

A Dan Tanasă által bejegyzett Méltósággal Európában Polgári Egyesület (ADEC) tavaly novemberben fordult a diszkriminációellenes tanácshoz, sérelmezve, hogy Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke kizárólag magyar nyelven kommunikál a közösségi oldalon, ezáltal hátrányosan megkülönbözteti a román állampolgárokat, megfosztja őket az információhoz való hozzáférés jogától. A testület közel egy év után döntött az ügyben, és megállapította, nem áll fenn a diszkrimináció ténye, a román állampolgárok jogai nem sérülnek, mert Tamás Sándor magánszemélyként, saját Facebook-oldalán oszt meg tartalmakat. „Már meg sem lepődünk a hasonló feljelentéseken, egyértelműen az a szándék, hogy a magyar embereket elbátortalanítsák még abban is, ha anyanyelvükön hoznak létre saját oldalt a Facebookon” – szögezte le érdeklődésünkre Tamás Sándor. Hozzátette, még az sem biztos, hogy az ügy ezzel lezárult, hiszen a feljelentőnek van a kiközléstől számítva 15 napja a fellebbezésre, már volt precedens arra, hogy a bíróságon elmarasztaló ítélet született a különben egyértelmű ügyekben.

A háromszéki politikus ismételten felszólította a jelentgetőt, hogy inkább méretkezzen meg a választásokon, induljon el a megyei tanácselnök mandátumért, vállalja nyilvánosan elveit, tetteit. „Kerüljön végre napfényre, előtérbe ő is, induljon el a választásokon, sokkal elegánsabb lenne, mint így, amikor a mások háta mögé bújva, ismeretlen forrásokból származó jövedelmekből fedezi a tevékenységét” – mondta a háromszéki politikus.

(szekelyhon.ro)

További híreink

Demokrata képviselő került “közeli” kapcsolatba egy kínai kémmel

Irányi Dániel

Így fogadták a hétvégi korlátozásokat

Dunai Tibor

Az indiai rendőrség teljesen lezárta az egyik legdurvább nyomornegyedet

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen