21.9 C
Budapest
2021. május 9., vasárnap
Magyar Jelen
Bűnügy Kiemelt

Magyarázatot követel a Honvédkórházban meggyilkolt tanárnő családja

Belehalt sérüléseibe szerda reggel az a tanárnő, akit egy őrjöngő kínai férfi szurkált össze a Honvédkórház egyik Covid-osztályán. A 37 éves gyanúsított minden előzmény nélkül egy sebészollóval életveszélyesen megsebesítette betegtársát, aki lélegeztetőgépen volt. A beteg szájából kitépte a csöveket, majd a kezében lévő sebészeti ollóval közel harmincszor sújtott le az asszony fejére. A kínai férfit egyelőre egészségügyi állapotára való tekintettel nem tudták kihallgatni – írta meg az Index.

Gál Sándor rendőr alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályának vezetője felidézte: a 37 éves, kínai állampolgárságú férfi szombat délután minden előzmény nélkül támadt rá mélyaltatásban fekvő betegtársára.

A lap információ szerint a gyilkosság előtt a férfi egy másik beteget is megtámadott. A segélykiáltásokat meghallotta egy ápoló, aki a kórterembe lépve látta, ahogy

a kínai férfi egyik kezével a nő nyakát szorongatta, a másikkal a mellkasát ütötte.

A férfi ezt követően megindult az ápoló felé, aki kimenekült a folyosóra. A kínai követte, majd váratlanul betért egy másik kórterembe, ahol mélyaltatásban, lélegeztetőgépen feküdt egy 54 éves nő.

A beteg szájából kitépte a csöveket, majd a kezében lévő ollóval közel 30-szor sújtott le az asszony fejére.

A gyilkosság után az előtérben összetalálkozott a biztonsági őrökkel. Dulakodni kezdtek, a férfi az egyik őrt megszúrta, ám ennek ellenére is sikerült ártalmatlanítaniuk.

A tanárnő a támadás következtében életveszélybe került, állapota másnapra kritikussá vált. Végül március 17-én délelőtt elhunyt.

Az Index úgy tudja, a kínai férfinak drogproblémái voltak, ám ezt a rendőrség nem erősítette meg. Gál Sándor mindössze annyit árult el,

a gyanúsított egy 37 éves kínai állampolgár, magyar nyelvet nem beszélő budapesti lakos.

Büntetlen előéletű, rendezett családi körülmények közt él. Azt nem tudni, milyen státuszban van Magyarországon, és miért?

A hozzátartozók válaszokat akarnak

Nagyon imádták és szerették a tanítványai, mindig jókedvű volt. Többszöri megkeresésünkre sem kaptunk azonban választ a kórháztól, hogy mi történt vele

– fejtette ki a tanárnő nagynénje az RTL Klub híradójának. A hozzátartozók nem a kórháztól, hanem a sajtóból tudták meg a tanárnő halálának részletes körülményeit.

A család ügyvédje szerint ki kell vizsgálni, a gyilkos mellett kit terhel még felelősség, hiszen az egészségügyi törvény azt is szabályozza, hogy a kórházban a fekvőbetegeknek milyen védelemre van szükségük.

Arra továbbra sincs válasz, hogy a támadó hogyan jutott hozzá az orvosi eszközhöz, amellyel elkövette a brutális támadást. A kórház állítja, mindent az előírásoknak megfelelően tettek.

Képünk illusztráció, forrás: Shutterstock

További híreink

Ankara tagadja, hogy a török légierő lelőtt egy örmény SzU-25-öst

Kemény János

Több mint 480 török zsoldos vesztette életét Líbiában

Dunai Tibor

Éveken át bujkált a hatóság elől egy pápai férfi

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben