13.6 C
Budapest
2021. május 10., hétfő
Magyar Jelen
Kárpát-haza Kiemelt

Magyarellenes falragaszok jelentek meg Kárpátalján

– Magyarellenes falragaszok jelentek meg tegnap hajnalban Beregszászban – adta hírül a karpat.in.ua nyomán a Kárpátalja.ma.

A plakátokon ismét a magyarságot fenyegették meg azzal, hogy megmérgezik őket, akár a patkányokat. Az “ukrán föld” elhagyására egy hetet adtak az ismeretlen elkövetők. “Dicsőség a nemzetnek!!! Halál az ellenségre!!!” – állt az üzenet végén.

A fenyegető szöveg kísérteties hasonlóságot mutat azzal az üzenettel, amit tavaly decemberben kapott Magyarország ungvári és beregszászi konzulátusa, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség, kárpátaljai sajtóorgánumok, továbbá a Szürtei kistérség.

A plakátok szerzője nem sok saját gondolatot közvetített: a “késhegyre a magyarokkal!” hívószó még a kárpátaljai nacionalista szervezetek 2016-os fáklyás felvonulásán borzolta a kedélyeket. További két hasonló üzenetet kapott augusztusban a kárpátaljai magyarság. Nemrég Szürtében és Péterfalván jelentek meg provokatív feliratok. Az elkövetőket egyik esetben sem találták meg, írja a Kárpátalja.ma.

További híreink

Újabb “vakondjáratot” találtak Bács-Kiskun megyében

Varga Lilla

Négy fásszárú növény pusztult ki Magyarországon

Szabó Norbert

Elhunyt Jack “Jackie” Charlton, az angolok világbajnok futballistája

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben